Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corona-updates in de woon- en interieurbranche

Dôme Deco lanceert virtueel nieuwe collectie | Vakbeurs gaat gewoon door | Belgische richtlijnen voor heropenen winkels | Deceuninck deelt pakketten mondmaskers uit aan klanten | Protocol veilige winkelgebieden in aantocht

Vandaag de volgende corona-updates in de woon- en interieurbranche:

1. Dôme Deco lanceert virtueel haar nieuwe collectie
2. Spoga+Gafa 2020 gaat gewoon door
3. Belgische richtlijnen voor heropenen winkels
4. Deceuninck deelt pakketten mondmaskers uit aan klanten
5. INretail: protocol veilige winkelgebieden in aantocht 

1. Dôme Deco lanceert virtueel haar nieuwe collectie
Het van oorsprong Europese merk Dôme Deco, dat nu in de Verenigde Staten wordt gedistribueerd, heeft aangekondigd dat zij een virtuele lancering doen van de nieuwe collectie.


Dôme Deco is een internationaal B2B-bedrijf voor interieurontwerp dat totale interieurconcepten ontwerpt en distribueert. Exclusieve interieurinstellingen creëren met een breed scala aan hoogwaardige designproducten met een kosmopolitische identiteit. Het merk biedt betaalbare luxe aan interieurontwerpers, architecten, retailers etc. op wereldniveau.

2. Spoga+Gafa 2020 gaat gewoon door

Ondanks dat de voorbereidingen van de outdoor-beurs Spoga+Gafa onder druk staan, vanwege het coronavirus, laat de organisatie weten dat de beurs gewoon doorgaat. De aanmeldingen lijden nog niet onder het virus. Deze staan gelijk aan het niveau van exposanten va het voorgaande jaar.

De beurs staat gepland van 6 tot 9 september 2020 in de Koelnmesse in Keulen. Over vier maanden verwacht de organisatie ongeveer 40.000 bezoekers, verdeeld over drie dagen en op een oppervlakte van 230.000 vierkante meter. 

3. Belgische richtlijnen voor heropenen winkels 
Op 11 mei mag de woonwinkel weer open, maar hoe? Er zijn nu bijkomende richtlijnen afgesloten tussen werkgevers- en werknemersorganisaties (Phoenixplan), met onder meer ook een specifiek overzicht per winkelsector.

Lees hier de maatregelen die gesteld zijn voor de Belgische (woon)winkels.

4. Deceuninck deelt pakketten mondmaskers uit aan klanten  
Deceuninck, producent van kunststof en aluminium bouwprofielen, wil in tijden van corona ook zijn steentje bijdragen. Het bedrijf heeft duizenden mondmaskers verstuurd naar haar klanten in West-Europa. Zo kunnen zij zich voorbereiden op een herstart van hun activiteiten.

Sinds de tweede helft van april hernemen ook bij Deceuninck de activiteiten. Na een grondige ontsmetting van de productiehallen werden de extrusielijnen geleidelijk weer opgestart.

5. INretail: protocol veilige winkelgebieden in aantocht

INretail zit in de afrondende fase van het protocol ‘veilig winkelgebied’ dat samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), platform De Nieuwe Winkelstraat en partners uit de Retailagenda wordt gemaakt. Deze week nog willen de experts het protocol opleveren.

Slimmer winkelen
"We kunnen met z’n allen niet alleen veiliger, maar ook slimmer winkelen. Ondernemers hanteren vaak langere openingstijden voor meer spreiding. Of ze bieden bijvoorbeeld winkelen op afspraak. We roepen consumenten op om vooral de hele week te gebruiken om te winkelen. Via een advertentie die woensdag in landelijke en regionale dagbladen verschijnt, wordt kopen op rustige momenten gestimuleerd. Weekend pieken willen we vermijden", aldus Paul te Grotenhuis, Pers & Woordvoering INretail.

Succesvolle gebieden
INretail en VNG leveren de landelijke richtlijnen voor winkelgebied protocollen. Platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS) helpt met de regionale uitrol. Vooruitlopend hierop werden in Delft al maatregelen genomen omdat bezoekersaantallen toenamen en snel schakelen lokaal nodig was. Daar is de doorstroming inmiddels sterk verbeterd door ruimte te maken voor veilig winkelen. Potentiële knelpunten in bezoekersstromen zijn bijvoorbeeld opgelost met duidelijk grondmarkeringen. Ook in Assen en vele andere plaatsen zijn preventieve maatregelen genomen. De landelijke richtlijnen leveren handvatten voor een zoveel mogelijk uniforme en duidelijke aanpak.  

In de winkel
Voor de veiligheid van klanten en medewerkers introduceerde INretail al een protocol Veilig Winkelen voor in de winkel opgesteld met handige checklists. Het protocol veilige winkelgebieden zien de plannenmakers als een goede basis voor groen licht van de veiligheidsregio’s die eerder ook het protocol Veilig Winkelen beoordeelden.

Bekijk hier de corona-updates van maandag 4 mei 

T I P S  of  T O P S?
Mail onze redactie of bel +31 (0)166 698 233