Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse vloerenfabrikanten doen het goed: voor € 865 miljoen meer uit- dan ingevoerd

Vorig jaar bedroeg de totale invoerwaarde van vloerbedekking 345 miljoen euro. De uitvoerwaarde betrof ruim 1,2 miljard euro. Per saldo werd er voor 865 miljoen euro meer uitgevoerd dan ingevoerd. België is het belangrijkste land waar vanuit vloerbedekking werd ingevoerd. Het belangrijkste exportland is het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door Duitsland. Dat meldt Marktdata.

In 2019 bedroeg de totale invoerwaarde van vloerbedekking 345 miljoen euro. Dit is een voorlopig cijfer van het CBS op basis van de SITC-code 659 - vloerbedekking. De invoerwaarde is de afgelopen vijf jaar met 12,7 procent gestegen.

Belangrijkste invoerlanden vloerbedekking
Van de totale invoerwaarde komt 79 procent uit Europa. Azië vertegenwoordigt 18 procent van de invoerwaarde. Van de invoerwaarde uit Europa (exclusief Nederland), bedroeg de invoerwaarde van vloerbedekking uit EU-landen in het jaar 2019 258 miljoen euro.

Procentuele verdeling van de invoerwaarde vloerbedekking naar landen 2019 (bron: CBS)

Ruim de helft van de totale invoerwaarde van vloerbedekking heeft betrekking op België. Duitsland staat op de tweede plaats en China bezet plaats drie. In het jaar 2019 daalde de invoerwaarde van vloerbedekking uit België een fractie ten opzichte van het voorgaande jaar. De invoerwaarde uit Duitsland steeg met ruim drie procent. De invoerwaarde van vloerbedekking uit China kende een sterke groei van ruim 11 procent.
 
Belangrijkste uitvoerlanden vloerbedekking
Van de totale uitvoerwaarde van vloerbedekking in het jaar 2019 ad 1,2 miljard euro ging 86 procent naar andere landen binnen Europa. Van de uitvoerwaarde naar Europa (exclusief Nederland), bedroeg de uitvoerwaarde van vloerbedekking naar EU-landen in het jaar 2019 969 miljoen euro. Amerika (Noord- en Zuid- samen) vertegenwoordigde 9 procent van de totale uitvoerwaarde.


Procentuele verdeling van de uitvoerwaarde vloerbedekking naar landen 2019 (bron: CBS)

Het belangrijkste exportland van vloerbedekking is het Verenigd Koninkrijk, op de voet gevolgd door Duitsland. Terwijl België goed is voor ruim de helft van de totale invoerwaarde, vertegenwoordigt dit land slechts zes procent van de uitvoerwaarde van vloerbedekking in het jaar 2019. In het jaar 2019 bleef de exportwaarde naar het Verenigd Koninkrijk gelijk ten opzichte van het voorgaande jaar. De uitvoerwaarde naar Duitsland steeg in dezelfde periode. Er werd minder geëxporteerd naar Frankrijk, België en de Verenigde Staten. Het zijn dan ook voornamelijk deze drie landen die een daling van de totale uitvoerwaarde van vloerbedekking veroorzaakten in 2019.

Bron: Structuurrapport Groothandel in woninginrichting 2020

Meer informatie:
Van Es Marketing Services
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
mob 06-24207401
info@marktdata.nl
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: