Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Directeur Richard Bosveld van ondervloerspecialist Estillon:

"We zien verschuiving omzet; groothandels hamsteren, verkoop aan ketens loopt wat terug"

Met 55 jaar ervaring in ontwikkeling, advies en productie van ondertapijten, ondervloeren en accessoires kent Estillon de markt van binnen en buiten. Het bedrijf onder leiding van Richard Bosveld biedt dankzij de ontwikkeling van diverse innovaties, producten en installatietechnieken een compleet assortiment. Ook Estillon heeft te dealen met het coronavirus, al ziet Bosveld de (nabije) toekomst hoopvol tegemoet. "Als de coronacrisis langer duurt en de vakanties onzeker worden, zou de consument wel eens wat meer aan het huis en de tuin kunnen uitgeven. Daarbij willen sommige mensen liever niet Nederland verlaten met al die vervelende beelden op hun netvlies. Home sweet home", aldus Bosveld, die dus volop kansen ziet.

Estillon beschikt over een wereldwijd netwerk van agenten en wederverkopers dat samen met het eigen full service verkoopteam de markt bedient. Vanuit het centraal gelegen magazijn in Uden belevert het vloerenbedrijf diverse groothandels, retailketens en projectinrichters in Nederland, maar ook wereldwijd.

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werkt op kantoor nog de helft van de mensen door, zij het op 1,5 meter afstand van elkaar.

"Sommigen werken thuis, geregeld in goed onderling overleg. En elke dag worden alle klinken in het pand gereinigd en wassen we veelvuldig onze handen", geeft directeur Bosveld (zie foto) aan. 

Merken jullie verschillen bij klanten in Nederland en het buitenland?
Bosveld: "Nederlanders en Duitsers zijn vooral pragmatisch, Engelsen en Fransen panisch, Italianen en Spanjaarden gesloten."

55 jaar
Esillon bestaat in 2020 precies 55 jaar. Het werd in 1965 door Lokin Estillon opgericht. Het bedrijf is in Tilburg van start gegaan, hier komt ook de 'til' uit Estillon vandaan. Eind jaren 80 kocht Bosveld sr. Estillon en voegde het bij zijn groothandelsbedrijf Bohama. Daar behoorden ook Saffier en Floor-US toe.

In 2006 zijn Bohama en groothandel Wijnands gefuseerd. Estillon en Floor-US zijn in 2011 één bedrijf geworden. Ruim daarvoor had Richard Bosveld het stokje van zijn vader overgenomen.

In 2006 heeft Estillon de distributie en verkoop van Roberts producten in Europa, Rusland en het Midden Oosten ter hand genomen. Roberts is een Amerikaans merk van kwaliteitsgereedschappen voor de vloerenlegger en vooral groot geworden door de tapijtlat en de kniespanner. Sinds 80 jaar is Roberts een eersteklas merk voor tapijtinstallatiegereedschappen, lijmen en fournituren. 

Hoe staat het met de productie van nieuwe producten?
Bosveld: "We hebben meer tijd om producten te testen en ontwikkelen en dat doen we volop!"

Heeft Estillon nog voldoende voorraad?
Bosveld: "We hebben voldoende voorraad, we vragen iedereen wel rekening te houden met drie weken levertijd." 

Heeft door de overheid opgelegde beperkingen invloed op de bedrijfsvoering van Estillon op de korte en langere termijn?
"Export is lastig, sommige grenzen zitten potdicht. Helaas sluiten sommige ketens hun winkels zoals bijvoorbeeld CarpetRight in België, de filialen van Tapis Saint Maclou in Frankrijk en de vestigingen van Kibek in Duitsland."

Verwacht Estillon een terugval in de omzet?
"Estillon ziet een verschuiving van de omzet. Groothandels hamsteren, de omzet aan de ketens loopt wat terug. Al met al een kleine dip in de totale omzet."

Meer informatie:
Estillon
Linie 25
5405 AR Uden 
+31 (0)24 648 5348 
info@estillon.nl
www.estillon.com