President Jan Dossche van USFLOORS International llc:

"Vertrouwen op inhaalbeweging waarbij mensen alsnog hun (ver)bouwplannen uitvoeren"

'De beste manier om de toekomst te voorspellen is die zelf te creëren' is dé slogan van COREtec, een innovatieve vloerbedekking die door USFloors op de markt wordt gebracht. Door de coronacrisis lijkt deze leus actueler dan ooit. Voordat we de Belgische president Jan Dossche van het Amerikaanse USFloors International llc vragen hoe hij de nabije toekomst ziet, willen we eerst weten hoe zijn bedrijf zich door de coronacrisis worstelt.

Dichtbij huis heeft het Coretec management in België al sinds de eerste berichten over het virus doorsijpelden onmiddellijk de handwas en papieren zakdoek discipline voor alle medewerkers op kantoor ingevoerd. "Maar ook de elleboogstootjes en 1,5 meter afstand houden", geeft Dossche aan. "Alles werd heel secuur opgevolgd." 

Zijn er (grote) verschillen tussen Nederland en België?
"Toch wel, we hebben de indruk dat Nederland voor een andere tactiek kiest en eerder via het 'gedeeltelijk' besmet laten worden van gezonde jongelingen zo voor later een betere groepsimmuniteit uitbouwt. De toekomst zal het uitwijzen wie het bij het rechte eind heeft gehad.

Werkt er van uw bedrijf ook personeel thuis? Hoe is dat geregeld?
"Ja, de commerciële en administratieve binnendienst werkt van thuis uit en zijn via VPN connecties rechtstreeks op het centrale computersysteem aangesloten waardoor het lijkt alsof ze vanop hun werkplek werken!
Enkel receptie, magazijn en management heeft een permanente aanwezigheid op het hoofdkantoor. Uiteraard zijn ook de vertegenwoordigers en de mensen van de marketing zoveel mogelijk actief op afstand.

Hoe staat het met de vloerenproductie?
"De Coretec vloerenproductie draait zo goed als opnieuw op 100% capaciteit.

Heeft COREtec nog voldoende voorraad?
"Coretec heeft een sterke reputatie opgebouwd dat goederen binnen de 72 uur overal in Europa kunnen geleverd worden en zelfs in tijden van ongeziene crisis kan ik u bevestigen dat onze leveringsservice nog steeds 100% is!

Wat voor invloed hebben de opgelegde beperkingen door de overheid op de bedrijfsvoering op de korte en langere termijn?
"Op korte termijn zien we uiteraard een terugval in onze verkoop door het sluiten van verschillende markten zoals Frankrijk, Italië, Spanje, niettegenstaande we nog voortdurend bestellingen ontvangen uit die regio, maar door de logistieke beperkingen het niet evident is om de goederen ter plaatse te krijgen. Echter op lange termijn – en we hopen dat dit een paar maanden beduidt – vertrouwen we op een inhaalbeweging waarbij ik me niet kan voorstellen dat mensen die een paar weken terug met bouw of verbouw plannen zaten deze, verondersteld dat de crisis net zo lang duurt als bijvoorbeeld in China, niet meer zouden ten uitvoer brengen?

Hoe ziet COREtec de toekomst?
"We zijn ons uiteraard bewust van de ernst van deze crisis en onze eerste gedachten en zorgen gaan prioritair naar die mensen, gezinnen en bedrijven die fataal getroffen zijn.
We rekenen op het vernuft en de performance van ons zo kostbaar opgebouwd gezondheidssysteem met duizenden medewerkers die meer dan hun uiterste best doen om dit voor ons zo draaglijk en kortst durend mogelijk te maken.
We blijven echter optimistisch en kijken reeds voorbij de donkere wolken. Ik haalde reeds het voorbeeld van China aan waar het dagelijkse leven – na pakweg twee maanden – opnieuw normale vormen aanneemt.
Ik juich alle maatregelen toe die de verschillende nationale en Europese overheden nemen ter ondersteuning van onze economie zodat wij hopelijk een verlossende zomer tegemoet gaan zonder al te veel menselijk en economisch leed. Hou het gezond!", besluit Jan Dossche.

Meer informatie:
COREtec
www.coretecfloors.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven