Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Ruim 85% van de productie wordt geëxporteerd naar 40 landen'

Mobus wordt onderdeel van Annabel Textiles

Per 2 december jl. is Mobus NV, groothandel van meubelstoffen en accessoires voor de herstoffeerder, onderdeel geworden van Annabel Textiles NV, weverij en leverancier van meubelstoffen. Mobus blijft bestaan als merknaam, als business unit maar fuseert samen met Annabel Textiles. De service blijft dezelfde. ''Mobus is een groothandel van meubelstoffen die zich specifiek richt op de herstoffeerders en meubelmakers in de Benelux. Hier kunnen niet alleen kleine hoeveelheden stof per rol worden ingekocht, maar ook per lopende meter. Annabel Textiles richt zich internationaal op de grote meubelfabrieken en groothandels.”

Voor deze stap zijn verschillende redenen te noemen, vertelt Peter Mulkay, marketing & communicatie manager van Annabel Textiles: ''Het samengaan zorgt voor efficiëntieverbetering (mede dankzij een nieuw ERP systeem) en een nauwere samenwerking met de designafdeling van Annabel Textiles. Deze resulteerde reeds in een nieuwe stoffencollectie die binnenkort gelanceerd wordt door Mobus. De creatieve cel van Annabel Textiles heeft samen met Mobus vijf nieuwe stoffenboeken met de meeste zorg samengesteld. Deze bevat onder meer een combinatie van fluwelen stoffen, al dan niet voorzien van een “foil” print, duurzame stoffen gemaakt van natuurlijke vezels en stoffen voorzien van een “Fastclean” nabehandeling.


Rechts Frédéric Denoo, International sales manager voor Mobus en Annbeltextiles.

Sterk in velours
Annabel Textiles, opgericht in 1970, biedt een divers aanbod van meubelstoffen voor met name de contractmarkt, designers en (interieur) architecten. Meer dan 85% van de productie van Annabel Textiles wordt geëxporteerd naar 40 verschillende landen. Daarnaast heeft het Belgisch bedrijf een productiefaciliteit van 28.000 m2.

Volgens Peter is Annabel Textiles heel sterk in velours, van hoog- tot laagpolige stoffen, maar ook in jacquard meubelstoffen, gordijnen, bedrukte stoffen, outdoor fluweel, Leisure en trading. 

''Voor 2020 hebben we een eigen kleurenpalet uitgebracht en al onze in huis geweven velours zijn nu ook vanaf deze maand OEKO-TEX standard 100 gecertificeerd. Daarnaast bieden wij een heel breed gamma aan van nabehandelingen, die op allerlei stoffen kunnen worden uitgevoerd om deze mooier te maken en/of de kwaliteit te verbeteren.''

Annabel Textiles presenteert haar allernieuwste collecties op de Heimtextil beurs, die van 7 tot en met 10 januari plaats vindt in Frankfurt. Hal4.0 stand C61.

Meer informatie:
Annabel Textiles - Mobus
info@mobus.be
www.mobus.be
www.annabeltextiles.com