Ben Wijnen is al 27 jaar schilder en liep tegen het feit aan dat hij niet tevreden is met de huidige verf dat aangeboden wordt op de Nederlandse markt. Als reactie hierop heeft hij zes maanden geleden, samen met zijn vrouw, een verf groothandel opgericht: De Generaal. Verf voor de professionals.


Schilder Ben Wijnen

De Generaal ontwikkelt verf die de snelheid van het schilderen moet bevorderen, maar dat tevens de kwaliteit van het schilderwerk waarborgt. Daarnaast heeft de groothandel een tape-lijn lopen vanuit China. De meeste lakken en verven die het bedrijf aanbiedt, komen vanuit Duitsland. 

Ben: ''Als mijn klanten iets exclusiefs willen, moet ik emmers verf van honderden euro's kopen. Er worden veel mensen belazerd in deze branche. Duitsland loopt echter al twintig jaar voor op verf, in vergelijking met Nederland. Het krijgt alleen geen vaste grond onder de voet in ons land. Daarom ben ik deze producten gaan inkopen en verkopen, dat geen makkelijk proces is. Dat heeft tijd nodig.''
Ben benoemt dat elke leek met deze verf kan schilderen. ''De verf reinigt zichzelf, is anti-kalk en anti-mos en noem maar op. Ik hoop dat deze verf de Nederlandse markt gaat veroveren en hoop dat dit de toekomst wordt.''


De verfgroothandel biedt ook verf voor residentiĆ«le projecten.

De Generaal is slechts zes maanden actief als groothandel en wil door middel van exposeren op beurzen meer bekendheid gaan krijgen in de professionele verf en interieurwereld. Ze staan onder andere op de MECC in Maastricht, volgend jaar juni. 

Meer informatie:
De Generaal
info@generaalverf.nl 
www.generaalverf.nl