Na vier jaar voorbereiding is Jo van Gemerde met haar behanglabel Ministry of Happy Walls klaar om de wereld te kleuren met haar ‘more is more ‘designs. Na een carrière als muzikant journaliste én schrijfster, heeft Jo van Gemerde zich gestort op het creëren van kleurrijke en gedurfde ontwerpen. Hiervoor gebruikt zij foto’s van dieren, planten, archeologische vondsten en vintage elementen en voegt ze samen in designs die vaak honderden lagen bevatten. Het behang van Ministry of Happy Walls is een 100% Nederlands product. Het wordt in Amsterdam door Jo zelf ontworpen en uiteindelijk in Friesland gedrukt op zware kwaliteit behang of op het 100 % recyclebare materiaal Ecotex. De ontwerpen worden per bestelling op maat gemaakt om het beeldverhaal zoveel mogelijk te behouden. 

Vol overgave vertelt Jo over de overgang die zij slechts drie jaar geleden maakte. “Schrijven is een eenzaam beroep. Na jarenlang in dat vak te hebben gewerkt voelde ik dat ik iets anders moest doen met mijn creativiteit, iets nieuws.” Ze schafte een camera aan en begon te fotograferen.  

Jo van Gemerde maakte in de jaren ’90 naam als journaliste, schrijfster en muzikant. Tot haar 33e zat ze in verschillende bands en componeerde ze in studio’s. Met haar opvallende band Godzilla, een vrouwen hardrockband, speelde ze zalen in Nederland én in het buitenland plat. Daarna ontdekte ze de journalistiek. Ze begon bij HP/DeTijd, en schreef ook voor de Elle, de Marie Claire, Vriendin, AM-Magazine, en de Yes. Voor Margriet had ze jarenlang een eigen rubriek en maakte ze rapportages. 

De grote ommezwaai van tekst naar beeld kwam rond haar 50e toen zij de diagnose reuma kreeg. Van Gemerde begon te spelen met fotografie en leerde werken met beeldbewerkingssoftware. Als beeldverzamelaar is ze altijd op zoek naar dat ene beeld. Jo is dan ook regelmatig op pad met haar camera. De ontwerpfase is een intuïtief, dynamisch proces. Voor elk design worden honderden foto’s en lagen gebruikt en digitaal gecombineerd. Over elkaar heen, naast elkaar of overlappend. Het resultaat is een levendig panorama. Quirky, eclectic en maximalistisch; de designs van Jo zijn opvallend. Ieder behang wordt op maat gemaakt en gedrukt op zware kwaliteit behang, onder andere op Ecotex: oersterk, afneembaar, kras- en kleurvast. Daarnaast is Ecotex 100 % recyclebaar. Deze behangen zijn online te bestellen en te koop bij winkels als De Ru, De Mooiste Muren, Brandeis, Anthus Decorations, de Behangfabriek, Funky Walls in België en Vintage Room in den Bosch en zelfs bij Origin Wallpapers in Australië. 

Meer informatie:
Ministry of Happy Walls
contact@ministryofhappywalls.com
www.ministryofhappywalls.com 
Tel: 0031 6 19 45 21 86