Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cedeko Raamdekoraties BV in Eindhoven produceert alles zelf

Directeur Ralph Claes: "Onze grootste uitdaging is om steeds voorop te lopen in trends"

"In de afgelopen 20 jaar hebben we veel geïnvesteerd om onze productie hier in Eindhoven op te bouwen", vertelt directeur Ralph Claes van Cedeko Raamdekoraties BV. "In het begin van deze eeuw zag je dat veel bedrijven hun heil zochten in Oost-Europa. Wij hebben altijd gezegd: dat gaan we niet doen. Produceren doe je ter plaatse. Dan kun je klantwensen goed vertalen en heb je directe kwaliteitscontrole", vindt hij.


Directeur Ralph Claes poseert bij een aantal producten van Cedeko.

Cedeko is in 1981 opgericht door zijn vader, die met de verkoop van lamellen startte. Inmiddels is het bedrijf onder leiding van Ralph uitgegroeid tot één van de toonaangevende Nederlandse fabrikanten van raamdecoratieproducten. 
Cedeko Raamdekoraties BV maakt anno 2019 een metamorfose door. "Onze producten misten de uitstraling die je van een A-merk mag verwachten. We zijn nu druk bezig met de lancering van onze nieuwe huisstijl met als slogan Natural light lovers. Ook de website wordt grondig onder handen genomen, want de huidige homepage voldoet niet langer aan de eisen van deze tijd."

De fabrikant, die zich qua design vooral richt op dames in de leeftijd van 35 - 55 jaar, is altijd druk met het vernieuwen van producten, waardoor zaken als pr enigszins zijn blijven liggen. Niettemin kende het Cedeko onder het bewind van Ralph Claes, die sinds 1997 aan het roer staat, een forse groei. Van acht werknemers toen naar 50 nu. Sinds 2002 is het bedrijf gehuisvest op Bedrijvenpark Esp in Eindhoven. Daar beschikt men, naast kantoren en een showroom, over een eigen productieruimte waar Ralph fier op is. Als fabrikant is hij voortdurend bezig met de (door)ontwikkeling van producten. Unieke collecties voor het hogere segment staan daarbij steeds voor ogen. "Omdat we alles zelf doen kunnen we onze prijzen aantrekkelijk houden en nieuwe producten snel op de markt brengen." 

Houten jaloezieën liggen in rekken te drogen.

Op de InCoDa introduceerde Cedeko nieuwe collecties plissé en duette onder de naam Pleated Elegance, ontworpen volgens de nieuwe huisstijl. Deze bestaat uit een ruim en eigentijds kleurpallet aan Duette® stoffen op 25, 32 en 64 mm celbreedte en plissé op 20 en 32 mm plooibreedte. Voor de bediening zijn veel gevraagde systemen toegevoegd, zoals: Smartcord®, LietRise®, Easyrise® en overige EOS® bedieningssystemen. Voor eenvoudige montage op draai- en kiepramen zonder schroeven werd de geheel nieuwe montage opties Easyfix en Smartfix gepresenteerd. Easyfix is een aluminium frame waarin de Duette® of plissé wordt geïntegreerd en die met magneetstrips op het raam wordt bevestigd. Naast een eenvoudige montage, biedt dit systeem ook optimale verduistering. Smartfix is een montagesysteem waarbij de Duette® of plissé met plakprofielen op het raam wordt gekleefd.

De nieuwe collectie shutters biedt keuze uit onder andere 48 kleuren.  

Bijzonder in zijn nopjes is Ralph met de nieuwe collectie shutters, waarbij er keuze is uit 48 kleuren in een gelakte, geborstelde en gebeitste uitvoering. Het kleurpalet is opnieuw samengesteld door designers van Cedeko en afgestemd op de huidige interieurtrends en kleuren.
Enkele noviteiten zijn de Grained-uitvoering met voelbare nerfstructuur in vele moderne kleuren, maar ook de standaard verborgen scharnieren. Nieuw zijn ook het 76 mm brede lamel en shutters met geïntegreerde duette aan de achterzijde voor een optimale verdonkering. Ook niet onbelangrijk: de aanschaf is voor de consument een verantwoorde keuze, omdat er gebruik wordt gemaakt van een nieuwe, duurzaam verbouwde houtsoort die zeer licht is en borg staat voor een lange levensduur. "Het milieu is voor ons ook een belangrijke aspect. Vandaar dat we bewust met gebruikte materialen en afval omgaan. We hergebruiken zoveel mogelijk materialen en bovendien produceren wij lokaal in Eindhoven, waardoor wij de milieubelasting door het vervoer zo veel mogelijk beperken." 

Duette® stoffen zijn op 25, 32 en 64 mm celbreedte te verkrijgen.

"Nieuwkomer is ook Smart, een basiscollectie met hoogwaardige producten tegen een aantrekkelijk prijs die met ingang van het nieuwe jaar op de markt wordt gebracht. Hierin zijn alle belangrijke producten opgenomen met zeer populaire stofseries en materialen. Deze producten zijn van topkwaliteit en worden eveneens hier in Eindhoven geproduceerd. De aanschaf is echter tot 40% goedkoper dan die van bekende merkfabrikanten. Hiermee bedienen we de middenklasse. En geven we onze circa 500 dealers de mogelijkheid om tegen internetaanbieders en andere prijsvechters op te boksen."

In de fabriek wordt nog heel veel met de hand gedaan.

"Wat onze grootste uitdaging is? Om steeds voorop te lopen in trends, omdat die zo snel gaan. Op dit moment draait het om aspecten als milieu, kwaliteit en kleur. Je ziet het ook bij shutters. Tot twee jaar geleden was het wit, wit, wit dat de klok sloeg, nu moeten ze kleur en warmte uitstralen. Onze designers volgen de ontwikkelingen op de voet, maar we werken ook nauw samen met leveranciers en lakfabrikanten, om er een paar te noemen. Dat zijn onze voelsprieten in de markt. Het is zaak dat we nieuwe trends vroegtijdig waarnemen en die doorvoeren in onze producten."

Plissé Dalia hangt er sfeervol bij.

"De groei die we nu doormaken, hopen we de komende jaren voor te kunnen zetten. Dat kan als je telkens met inspirerende, innovatieve collecties komt. Vernieuwingen doorvoeren om voor je klanten het verschil te kunnen maken. Wij blijven geloven in producten die in eigen land worden gemaakt", besluit Ralph.Meer informatie:
Cedeko Raamdekoraties BV
Esp 231
5633 AD Eindhoven
www.cedeko.nl
info@cedeko.nl