Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Home decoratie krijgt online meer aandacht'

Social media inspirator voor interieur make overs

In opdracht van Graham & Brown werden Nederlanders ondervraagd over de invloeden van social media op hun aankopen voor hun interieur. Uit deze studie blijkt dat Nederlanders zich voor de inrichting van hun huizen zich graag laten inspireren door wat ze op social media zien.

Meer dan de helft van de Nederlandse bevolking is beïnvloed om een ​​product te kopen of zelfs een kamer in hun huis opnieuw in te richten in een stijl die lijkt op wat ze hebben gezien, getweet, geblogd, gepind of gedeeld door influencers. De statistieken laten zien dat dit in de lift zit.

Statistieken:
- 25% van de bevolking gebruikt social media voor de laatste nieuwtjes over design en interieurtrends.
- 55% van de bevolking tussen de 18-24 jaar gebruikt Instagram.
- 41% van de bevolking tussen de 25-34 jaar gebruikt Pinterest.
- 25% van de 25-34-jarigen verandert om de 2 jaar het interieur.

Voor interieurontwerp is er één onbetwiste online kampioen - Pinterest. Met miljarden huisdecoratie pins op het platform, is de visuele ontdekkingsmachine Pinterest de ideale bestemming geworden voor inspiratie voor huisdecoraties. Uit het onderzoek bleek dat meer dan 50% van de Pinterest-gebruikers in Nederland een product koopt of hun huis opnieuw inricht in de stijl van iets dat ze online hebben gezien.

Home decoratie krijgt online meer aandacht, behang is hiervan een goed voorbeeld. Traditioneel gepresenteerd op rol kan het kan moeilijk zijn om dit product thuis te visualiseren. Maar met de toename van visuele weergave online via social media, wordt dit vergemakkelijkt.

Pinterest ziet een groei in een reeks zoekopdrachten naar ideeën voor behang en woondecoraties. Van behang met drukke patronen met 400% groei, tot ‘mixmatched’ prints en vintage behang met 90% groei. Mensen zijn op zoek naar manieren om een ​​statement in huis te maken.

Nederlanders merken dat hun smaak sterk wordt beïnvloed door de opkomst van influencers. Graham vervolgt: “Social media is een geweldig hulpmiddel voor inspiratie voor veel dingen. Als primair visueel medium zien we echter dat het een bijzondere impact heeft op decortrends. Je kunt nu een achtergrondontwerp op social media op je telefoon bekijken, naar je Graham & Brown app bladeren en meteen zien hoe deze stijl op je eigen muren lijkt - allemaal met één druk op de knop ”.

www.grahambrown.com 

Publicatiedatum: