Velours wordt ook wel velvet of fluweel genoemd, er is geen verschil, velvet is de engelse naam voor velours, het klinkt alleen wat meer 2019. De velours trend houdt stand, en terecht! Want velours gordijnen zijn een geweldig statement in het interieur. Er is geen materiaal waar kleur zo mooi op uitkomt als velours. Met de vleug naar boven worden kleuren echt intens. Mooie diepe kleuren zoals okergeel, donkerblauw of groentinten kunnen niet gemist worden. 

Een grote trend, volgens Headlam die nog steeds voortduurt is velours toegepast op stoelen, banken of kussens. Geweldig om dit te matchen met velours gordijnen! 

Verbeterd de akoestiek & werkt isolerend
De prettige bijkomstigheid van velours gordijnen is dat ze isolerend werken. Door de dikte van de stof houdt het de kouval vanaf het raam tegen. De warmte in de kamer wordt vastgehouden door de pool aan de kamerzijde van de stof. Een velours gordijn zorgt voor het behoud van de warmte in de kamer.

Tevens heeft een velours stof een geluiddempende werking. Niet voor niets worden in theaters vaak velours gordijnen gebruikt. De polen van de stof dempen de geluidstrillingen en voorkomen zo het weerkaatsen of terwijl galmen van het geluid. Muziek klinkt beter maar ook gesprekken zullen beter te volgen zijn in een ruimte met optimale akoestiek.

First Love
Groothandel Headlam heeft een velours collectie, genaamd First Love. Volgens hen gaat deze een bestseller worden. Een velours die het allemaal heeft; mooi soepel vallend, geweldig kleurenpallet en geeft warmte aan het interieur. Mooi om bij het gordijn ook ton sur ton kussens te laten maken.  

Verkrijgbaar als First Love promo pakket. Twee showbanen in de gewenste kleuren met daarbij een sfeervolle Visual die de stijl en het gevoel van het gordijn perfect weergeeft.

Meer informatie:
Headlam
sales@headlam.nl 
www.headlam.nl