Bamar is een groothandel in exclusieve woonstoffen, opgericht in 1979 door Toetie Kemps. Het bedrijf is vooral bekend als leverancier van spreien, kussens en gordijnen. Vorig jaar is Bamar overgenomen door Salomé Nijendijk (31) en inmiddels verhuisd naar Velp.

Salomé heeft veel energie om nieuwe initiatieven te ontplooien en nieuwe collecties te introduceren: “Ik krijg vaak de vraag waarom? Het antwoord is simpel: ik word er gelukkig van. Voordat ik Bamar overnam heb ik bijna 12 jaar op projectbasis gewerkt bij verschillende (internationale) bedrijven in Nederland. Het waren vaak reorganisaties en procesveranderingen in de logistiek. Voorraadbeheer, contractonderhandelingen en logistieke magazijnen inrichten en optimaliseren. Erg leuk en ik heb er heel veel van geleerd."Eigen groothandel
"Niemand begreep mijn CV, ik kreeg zoveel vragen, maar voor mij zat er een idee c.q. visie achter. Ik kom uit een ondernemersgezin en wilde altijd al mijn eigen groothandel. Niet te groot en te klein, overzicht van A tot Z en alle aspecten kunnen doen die ik leuk vind. Dus de functie voorraadbeheerder, inkoper, teamleider, hoofdbedrijfsbureau met orderintake en customer service en projectleider hadden allemaal één doel. Het opbouwen van basiskennis voor mijn eigen groothandel", vertelt Salomé.

Nieuwe impuls
"Bamar is een mooi bedrijf dat toe was aan nieuwe, eigentijdse impulsen. Sinds de overname is er een nieuwe website en een voorraadsysteem gekomen. De eerste nieuwe collecties spreien, tafellinnen, badkamer- en keukenlinnen zijn geproduceerd. Bamar begint met een nieuwe start om Nederland weer te veroveren. Komend jaar gaan we uitbreiden in het aantal verkooppunten in Nederland en België. Daarvoor zijn de komende periode nog extra vertegenwoordigers nodig. Als bedrijf zijn we altijd opzoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen", besluit Salomé.

Bamar heeft naast de eigen producten ook een exclusief agentschap met de merken Apelt Stoffe, Vent du Sud en Euromant.

Meer informatie:
Bamar
Florijnweg 23d
6883 JN Velp
info@bamar.nl 
www.bamarstoffen.nl