Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Duurzaamheid is de bedrijfsfilosofie van Parador

"Bij Parador is duurzaamheid stevig verankerd in de bedrijfscultuur en doorslaggevend voor de dagelijkse werking op de locaties in Coesfeld en Güssing. Het vermijden van emissies en het terugbrengen van recyclebare materialen in de productiecyclus, korte transportroutes en het gebruik van recyclebare materialen zijn kenmerkend voor de productie van het bedrijf. Net zo belangrijk is de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor duurzaamheid, die Parador als integraal onderdeel van zijn bedrijfscultuur heeft verankerd en aantoonbaar in het kader van zijn EMAS-certificering heeft geïmplementeerd", vertelt een woordvoerder van Parador.

"Een bijzonder aspect van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Parador is de bewustwording van toekomstige generaties voor een ecologisch bewustzijn. Daarom zet ons bedrijf zich sinds 2011 in voor de Plant-for-the-Planet Foundation. Kinderen uit de hele wereld hebben een netwerk gevormd in het kader van dit schoolinitiatief – met als doel de klimaatcrisis te stoppen. Parador wil onmiddellijk in actie komen, want met harde discussies kunnen gletsjers en regenwouden niet worden gered. In plaats daarvan plant Plant-for-the-Planet bomen als teken van klimaatrechtvaardigheid, tegen 2020 zal wereldwijd een biljoen nieuwe bomen groeien", vervolgt Parador.

Parador ondersteunt het initiatief met boomplantcampagnes en de organisatie van kinderacademies waarin kinderen bewust worden gemaakt van de klimaatcrisis. Parador heeft tot nu toe 110.037 bomen geplant.

Over Parador
Sinds de oprichting in 1977 is Parador GmbH uitgegroeid tot een bedrijf voor producten voor vloer- en wandontwerp. Het assortiment bestaat uit parket-, laminaat- en elastische vloeren en wand- en plafondpanelen, die worden vervaardigd in het Duitse hoofdkantoor in Coesfeld en op de Oostenrijkse productiesite Güssing. Als traditioneel houtverwerkend bedrijf zet Parador zich in voor een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen en stelt het ecologische normen op het gebied van materialen, productie, verpakking en logistiek.

Meer informatie:
Parador
www.paradorfloors.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven