Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Noviteit MHZ: inzethor en buitenschreen in één

Het Duitse bedrijf MHZ presenteerde op de InCoDa een ware noviteit: Solix. Een inzethor in combinatie met een buitenscreen. Het lichte buitenliggende rolgordijn beschermt betrouwbaar tegen hitte en - in de variant met insectenwering - tegelijkertijd tegen ongewenste insecten.  Het past in praktisch alle ramen, kan eenvoudig achteraf worden gemonteerd en is geschikt voor bestaand onroerend goed, huurwoningen en als monumentale gebouwen. 

Verkrijgbaar in twee uitvoeringen
Solix bestaat desgewenst met of zonder insectenwering. Het buitenrolgordijn absorbeert de zonnestralen al vóór de ruit en zorgt voor woon- en werkruimtes met behaaglijke temperaturen en aangenaam licht, ook als er met beeldschermen wordt gewerkt. In de combivariant bestaat Solix uit een buitenliggend zonwerend rolgordijn met geïntegreerde insectenwering. De op maat gemaakte combioplossing van MHZ is absoluut stevig dicht en garandeert hierdoor een veilige bescherming tegen stekmuggen en ander ongedierte.

Eenvoudige montage zonder bouwkundige ingrepen
Het aanbrengen van Solix is kinderspel en gebeurt zonder geraamte: met het omlopende frame dat uit hoekprofielen bestaat, kan het lichte buitenrolgordijn van binnen in de raamopening worden geplaatst en door middel van de speciaal ontwikkelde vergrendelingen worden vastgezet. Daardoor worden beschadigingen aan raam of gevel vermeden. Uiteraard kunnen ze steeds probleemloos worden gedemonteerd zonder sporen achter te laten. De aandrijving gebeurt met een elektrische draadloze motor met geïntegreerde accu en laadbus in de ruimte, zodat er geen bedradings-​ en elektriciteitswerken nodig zijn. MHZ biedt optioneel aandrijving met zonnepanelen aan.

Tot 70% minder warmte-input in de ruimte
Solix absorbeert de zonnestralen voor een groot deel vóór de ruit. Bij nieuwbouw heeft in de meeste gevallen een buitenliggende zonwering ingang gevonden die voorkomt dat de bezonning door de ruit binnendringt en zorgt voor een aangenaam woonklimaat. Met de nieuwe Solix kan zonwering nu ook achteraf in bestaand onroerend goed worden ingebouwd. De innovatieve zonweringsoplossing biedt tot 70 procent minder warmte-input voor de ruimtes en dus een hoge energie-efficiëntie. Solix is geschikt voor huurders of verhuurders die op zoek zijn naar een goedkope en onderhoudsvrije hittebescherming zonder grote investeringen of bouwkundige ingrepen.

Weefselkwaliteiten en kleuren
Bij het rolgordijnweefsel kan uit 4 kwaliteiten met verschillende doorlaatbaarheidsgraden worden gekozen. Met uitzondering van de verduisteringskwaliteit Soltis B92 blijft bij alle weefselkwaliteiten het zicht naar buiten behouden. Met het grote beschikbare palet aan weefseltinten in combinatie met de 6 beschikbare techniekkleuren kan een stemmig totaalbeeld van inrichting, raamkozijn en zonwering worden gecreëerd. Bij het insectenwerende weefsel is er keuze tussen de 4 verschillende kwaliteiten glasvezelweefsel, AntiPoll, UltraView en OptiView in het zwart.

Meer informatie:
MHZ
info@mhz.lu  
www.mhz.lu

Publicatiedatum: