Morris & Co. geeft op Decorex 2019, die vandaag zijn laatste dag beleeft, een demonstratie van een handblokdruk met behulp van de originele houtblokken uit hun archief - een waar vertoon van Brits vakmanschap. 
Ze geven bezoekers de kans om originele houtblokdrukwerk in actie te zien op stand G150. Hierbij zullen ze gebruik maken van het ontwerp ‘Sunflower’ dat in 1879 door William Morris zelf werd ontworpen met overlappende, overvloedige zonnebloemen, druiven en bladeren.“Wat je ook in je kamer hebt, denk eerst aan de muren, want dat is wat jouw huis en thuis maakt”, aldus William Morris. Als beheerders van het oorspronkelijke bedrijf van William Morris neemt Morris & Co. deze erfenis van design en fabricage zeer serieus. Ze zien het als hun levensdoel dat deze iconische ontwerpen voortleven in de huizen van mensen middels prachtig vervaardigd behang.Voor de collecties van tegenwoordig halen ze inspiratie uit het archief en ook uit alle aspecten van het leven, werk en invloeden van Morris. Deze referenties vormen de basis voor de nieuwe ontwerpen die zij aan zij bestaan met zeer geliefde klassiekers, waardoor ze relevant zijn voor de wereld van vandaag met behoud van het kunstenaarschap en de charme van de originelen.

De ontwerpstudio van Morris & Co. is met veel zorg gemaakt en zorgt ervoor dat vakmanschap behouden blijft in elke collectie, van de heruitgave van iconische patronen tot nieuwe handgetekende interpretaties.

Decorex International is Europa's toonaangevende evenement voor interieurontwerpers en vindt plaats van zondag 6 tot woensdag 9 oktober in Olympia in Londen.

Meer informatie:
Morris & Co
www.stylelibrary.com