Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Behangcollectie eert rijke ontwerpgeschiedenis

De Pearwood-collectie viert de rijke ontwerpgeschiedenis van Cole & Son, en geeft een eerbetoon aan het uitgebreide block print-archief en de printtechnieken die het ontwerpbureau in zijn levendige geschiedenis heeft ontwikkeld. Pearwood ontleend zijn naam aan de houtblokken die oorspronkelijk werden gebruikt door de oprichter van Cole & Son, John Perry, die voor het hout koos vanwege zijn relatieve hardheid, waardoor zelfs het fijnste detail kon worden gesneden, maar toch een duurzaamheid had die een lange levensduur van de blokken mogelijk maakte.

"Als bewaarders van een van de grootste blokdrukcollecties in Europa, was het belangrijk voor de Design Studio om prints te maken die trouw blijven aan het artistieke erfgoed van Cole & Son, terwijl de ontwerpen uit de uitgebreide archieven van het huis nieuw leven worden ingeblazen", Carley Bean, Design Director van Cole & Son.

De collectie eert het aloude vakmanschap van een vervlogen tijdperk met eigentijdse kleurenpaletten en modern design doordrenkt met traditie om iets typisch Cole & Son te creëren. 

Aurora
Het ontwerp van Aurora is volledig met de hand geschilderd en geïnspireerd op archiefdocumenten, en de gedrukte details zijn een eerbetoon aan traditionele prentkunst. 

Vines of Pomona
Dit ontwerp is een ode aan de Romeinse godin van de oogst en vruchtbare overvloed, Pomona, en is in Arts and Crafts-stijl ontworpen met een overvloed aan fruit en wijnstokken. 

Floral Kingdom
Floral Kingdom is geïnspireerd op het ontwerp van de Gothic Revival en is een ​​zachter ojiefvormig ontwerp dat is gemaakt van geknotte takken en alle nationale bloemen van het Verenigd Koninkrijk.

Midsummer Bloom
Midsummer Bloom toont een overvloed aan zomerbloemen in volle bloei. Deze bloederige print werd gevonden in het Cole & Son-archief en opnieuw geverfd door de Design Studio om een ​​rijke en weelderige bloem te creëren.  Woodvale Orchard
Woodvale Orchard is een exotisch en weelderig, opnieuw ontworpen ontwerp uit het Cole & Son-archief, waar de originele blokdruk zich tegenwoordig nog steeds bevindt. 

Treillage
Treillage, wat traliewerk betekent, is een driedimensionale geometrische print die zowel zelfstandig kan worden gebruikt of gecombineerd met vele andere ontwerpen uit de Pearwood collectie.  

Fanfare Flock
Fanfare Flock is een romantisch en decadent eigentijds flockpapier uit een 19e-eeuws archiefontwerp. De veerachtige bladen worden versterkt door de coördinerende flock-overlay, een proces dat eind 19e eeuw opnieuw op de markt werd gebracht door de oprichter van Cole & Son. 

Pavo Parade
Pavo Parade dankt zijn naam aan de Latijnse naam voor een pauw en bevat metaalkleurige pauwen. Hun subtiel van kleur veranderende staartveren zijn een eerbetoon aan een techniek die is ontwikkeld door Cole & Son.

Pugin Palace Flock
De Pugin Palace Flock is geïnspireerd op de paleizen en grote huizen uit het midden van de 19e eeuw die zijn ontworpen door A. W. Pugin. 

Boscobel Oak
Boscobel Oak is een ode aan de meest koninklijke Engelse symbolen. Het wordt gepresenteerd in vergulde paletten die de oude texturen van geoxideerde metalen nabootsen.

Voor meer informatie:
Cole&Son
marketing@cole-and-son.com 
www.cole-and-son.com 

Publicatiedatum: