Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nature@Home neemt deel aan ETC Design Experience

Bedrijf ontwikkelt methode om restmateriaal te verwerken tot decoratieve wandpanelen

Nature@Home neemt deel aan ETC Design Experience, dat in het ETC Design Center Europe in Culemborg plaats vindt. Daar heeft het Roosendaalse bedrijf van Pieter de Rijk een showroom. Nature@Home heeft in korte tijd naam gemaakt met natuurlijke, handgemaakte, innovatieve en ecovriendelijke wandbekleding die zowel luxe als warmte uitstralen.

Het begon allemaal in IndonesiĆ«. Daar zijn schelpen van kokosnoten in overvloed. Tot voor kort werden die alleen verwerkt tot houtskool. Nature@Home heeft een methode ontwikkeld om dit restmateriaal te verwerken tot handzame en decoratieve wandpanelen.

De klassieke Nature@Home-panels worden met de hand gemaakt door de schaal van een kokosnoot in kleine, perfecte afgemeten vierkante stukjes te snijden. Hierna worden ze tot grotere panelen in tegelformaat verlijmd. De variatie in producten wordt verkregen door de binnenkant of de buitenkant van de schil te gebruiken en daarna te lakken of te verven. Alleen water gedragen, praktisch geurloze lijmen, lakken en verven worden gebruikt bij de vervaardiging van de Nature@Home collecties.

Verantwoord ondernemen
Gezien het hoge armoedecijfer in Indonesiƫ is de productie van de tegels een schot in de roos voor de inheemse bevolking. Zo kan een productie van 250 m2 minstens 40 arbeiders een hele maand werk bezorgen. De innovatieve manier om voormalige afvalproducten te gebruiken als grondstoffen voor decoratieve natuurlijke wandpanelen heeft gezorgd voor veel werkgelegenheid in de regio. Voor deze manier van werken en voor hun prestaties in het algemeen heeft Nature@Home al diverse prijzen en awards gewonnen.

Eind maart verscheen een interview met Pieter de Rijk op Wonen360: "Wat is er nou mooier dan producten verkopen waar je zelf ook zo enthousiast over bent?!"

Meer informatie:
Nature@Home
Belder 27
4704 RK Roosendaal
T: 0165-325461
info@natureathome.nl
www.natureathome.eu

Showroom ETC Design Center Europe
Randweg 20
4104 AC Culemborg
Elke maandag: Trade Day 
Dinsdag t/m vrijdag: toegang op afspraak met Pieter de Rijk