Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Viering honderdjarige Hunter Douglas

"Hunter Douglas BBQ en een tintje 100 jaar viering met lekkere taart! Luxaflex en haar medewerkers feliciteren Hunter Douglas met 100 jaar innovatie", schrijft Kees Commijs, General Manager bij Luxaflex Nederland BV, op zijn LinkedIn-account. Zijn felicitatie wordt vergezeld van een foto van een heerlijk uitziende jubileumtaart.

Hunter Douglas bestaat dus honderd jaar. Het bedrijf is in Nederland vooral bekend door Luxaflex. Henry Sonnenberg startte in 1919 in Duitsland als verkoper van machinegereedschappen. In 1933 verhuisde hij naar Nederland en begon aan de Piekstraat in Rotterdam een machinefabriek. In 1940 verliet hij Nederland, om zich vervolgens te vestigen in de Verenigde Staten waar hij de Douglas Machinery Company oprichtte. In 1946 vormde hij een joint venture met Joe Hunter en was Hunter Douglas  geboren. Het hoofdkantoor van de holdingmaatschappij werd in 1971 naar Rotterdam verplaatst, het bedrijf wordt officieel bestuurd vanuit een kantoor in Luzern (Zwitserland). Het Europese distributiecentrum staat in Oudenbosch.

In januari 2019 verkocht Hunter Douglas zijn bedrijfsonderdeel Nedal Aluminium, dat onder meer aluminiumprofielen ontwikkelt en produceert.

Het bedrijf wordt geleid door Ralph Sonnenberg (president en directeur, David Sonnenberg (CEO) en Marko Sonnenberg (vice-president en CEO). Het aantal werknemers bedraagt circa 23.000. De omzet bedroeg in 2018 2,6 miljard euro.

Meer informatie:
Hunter Douglas
www.hunterdouglasgroup.com