Schotse meubelontwerper voelt zich thuis in Nederland

'De ruit is in zijn ontwerpen een vaste waarde'

Gerard Scanlan is actief als meubelontwerper en -maker. Met collectief Cabinets of Curiosity nam hij enkele jaren deel aan de Dutch Design Week. Zijn werken kenmerken zich door originaliteit, oog voor detail en fun. Hij blijkt daarnaast een voorliefde voor de ruit te hebben, zo blijkt.

Ontwerper Gerard Scanlan werd geboren in Schotland. Hij volgde een kunstopleiding in Manchester en vertrok vervolgens naar Nederland, waar hij regelmatig exposeerde als schilder. Gaandeweg verschoof zijn focus meer richting de toegepaste kunst en meubels. Zijn ontwerpen produceert hij zelf met de hand. Bij Gerard Scanlan is de ruit in zijn ontwerpen een vaste waarde. "In Schotland een blijvertje, elders een vaak terugkerende trend. Zo ook dit najaar. In de mode, en zelfs in de meubelsector", vertelt Gerard.
Hij verkent al jaren zijn Schotse wortels met ingelegde patronen in unieke ontwerpen. "Bij Design District in de Van Nellefabriek afgelopen juni trok mijn werk veel bekijks. Stuk voor stuk handgemaakt, met inlegwerk in ruit. Dit jaar was er een hoofdrol voor het nieuwe kamerscherm. Niet voor muurbloempjes, deze opvallende room divider met 1.90 m hoge panelen. Een statement piece voor een hoge ruimte die met een blikvanger nóg mooier wordt. Dit scherm bevat mijn eigen ontwerp van scharnieren die verschillen van de gebruikelijke scharnieren van deuren. Met de massieve koperen scharnieren kan het scherm in beide richtingen plat worden gevouwen. Het kamerscherm is verkrijgbaar in massief esdoorn, walnoot en iep met handgesneden inleg", besluit Gerard.

Sinds een aantal jaar is Gerard internationaal actief met Cabinets of Curiosity, een kunstenaarscollectief bestaande uit een tiental ontwerper-makers, dat op verschillende plekken exposeert.

Meer informatie:
Gerard Scanlan
Klokgebouw 180
5617 AB Eindhoven
gerard@gerardscanlan.com
www.gerardscanlan.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven