Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Einde aan vloerisolatie met purschuim

Het wordt verleden tijd in sociale huurwoningen: vloeren isoleren met purschuim. Het hele idee gaat de kast in voor de verhuurders van deze woningen, zo meldt dagblad De Gelderlander.

''Omdat er onder huurders twijfel heerst over de impact op hun gezondheid. Ook al is het materiaal in onze ogen veilig", aldus een woordvoerster van Talis. En ook omdat de mensen die het pur aanbrengen vanuit de kruipruimte in aanraking kunnen komen met het materiaal. ,,Er zijn genoeg alternatieven om vloeren mee te isoleren’’, zegt een woordvoerster van Mooiland. 

Maar volgens ervaringsdeskundige Andre Meester van het Kennisplatform Gespoten Purschuim is deze kritiek helemaal niet terecht: ''Het is ons bekend dat er woningbouwverenigingen zijn die kritisch staan tegenover pur. Ik snap de emoties, maar het is niet terecht. Gecertificeerde bedrijven werken veilig en gebruiken goed materiaal. Er is nog nooit een verband aangetoond tussen pur en gezondheidsklachten van bewoners.''

Lees hier het complete artikel.