Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Inspirerende reizen PPC naar BOEN en Bauwerk

'Leuk te zien hoe iedereen onder de indruk was'

Als exclusieve groothandel voor Bauwerk Parkett en BOEN Flooring in Nederland nodigt PPC de Nederlandse Prime-Stores jaarlijks uit voor een bezoek aan de fabriek. Bauwerk Zwitserland is al een aantal keer bezocht, BOEN ontving dit jaar voor het eerst de Nederlandse klanten. Een kleine terugblik.

Zwitserse precisie
Eind mei vertrok een delegatie van 7 Prime-Stores naar Zwitserland. Na een warm welkom in de indrukwekkende showroom ‘World of Parquet’ werden de nieuwste vloeren getoond. Paul Eberle, hoofd Internationale Marketing & Sales, vertelde over het unieke jubileum van Bauwerk: er is 2 miljoen m2 Villapark Parquet geproduceerd! Deze vloeren met HDF basis zijn zeer geschikt voor vloerverwarming. Vanwege dit jubileum zijn 4 vloeren in de Vivid sortering in de aanbieding. Een mooie kans om nog meer klanten met vloerverwarming een echte houten vloer aan te bieden! Paul vertelde uitgebreid over de ‘Costumer Journey’, zowel offline als online. Iedere Prime Store is hier onderdeel van. Bauwerk biedt mooie mogelijkheden om hier volop gebruik van te maken, bijvoorbeeld met een micro site, een toevoeging op de Bauwerk site met prime store informatie gegevens.

Bij de rondleiding door de fabriek viel op dat Bauwerk heel open is, werkelijk alles mocht worden bekeken. In de monstermakerij was veel aandacht voor de trapoplossingen waar steeds meer vraag naar is.

Lammert Atsma van Friesland Parket was erbij: “Erg leuk om de fabriek eens in het echt te zien, het was anders dan ik het me had voorgesteld. Er zijn zoveel mensen aan het werk! De controles worden met de hand gedaan en zijn echt met Zwitserse precisie. Ik weet nu hoe ze het voor elkaar krijgen dat alles zo maatvast is!”

Het proces van A tot Z
BOEN Flooring, heeft onder andere een fabriek in Litouwen. Begin juni vertrok een groep BOEN dealers naar Vilnius, de hoofdstad en basisplaats voor het bezoek. De BOEN fabriek, de grootste producent van houten vloeren in Europa, was in meerdere opzichten bijzonder indrukwekkend. Alleen de voorraad boomstammen al! Bij deze enorme fabriek wordt echt het hele proces uitgevoerd, ze produceren 150.000 meter vloer per dag! Om dat te bereiken is een aantal productiehallen 24/7 in bedrijf.

BOEN toonde het complete proces, van grof zaagwerk tot plakken, schaven en lakken. Iedere stap met zijn eigen controlemechanisme, alle dwarslatjes uit de tussenlaag worden zelfs handmatig gecontroleerd! Het werd al snel duidelijk hoe BOEN zulke hoogwaardige professionele vloeren weet te produceren.

Jeroen van Gaalen van OverDeVloer: “Ik kijk terug op een uiterst gezellige, goed georganiseerde en leerzame reis. Ik wist al dat BOEN een bijzonder goed merk is, dit bezoek bevestigd dat BOEN wat kwaliteit betreft bovenaan staat! Het was leuk te zien hoe iedereen onder de indruk was.”

Joost de Bruijn blikt tevreden terug op beide reizen: “Waar het bij Bauwerk veel ging over marketing en verkoop van de kwalitatieve vloeren was het bij BOEN meer gericht op de volledige productie van houten vloeren. De bedrijven vullen elkaar prachtig aan, mooi om te zien!”

Vrijdag ontvingen wij het zeer trieste nieuws dat vakman Ed Hoek, deelnemer aan de BOEN-reis, is overleden. Wij wensen familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit onverwachte verlies.

PPC
www.plintenenprofielencentrale.nl 

Publicatiedatum: