Forbo combineerde Marmoleum, Flotex Vision en Hollandse meester

Rembrandts contrasten inspireren

Forbo Flooring maakte tijdens de Salone del Mobile deel uit van het Nederlandse paviljoen Masterly, dat dit jaar in het teken stond van de schilder Rembrandt.
Forbo combineerde Marmoleum, haar Flotex Vision printvloeren en een aantal bekende schilderijen van de Hollandse meester tot een bijzonder geheel in een stand die geïnspireerd was op een fraaie linoleum reclameposter uit de jaren dertig. 

"Rembrandts beheersing van kwast en verf, zijn scherpe oog en de magie van het licht in zijn schilderijen maken dat Rembrandt overal ter wereld bewonderd wordt. Als je kijkt naar de materialen die de 17e eeuwse schilder gebruikte, zie je opvallende overeenkomsten met de grondstoffen die ingezet worden voor het maken van het ambachtelijke, 150 jaar oude linoleum. Zo gebruik(t)en Forbo en Rembrandt dezelfde kleurpigmenten, lijnolie als basis-ingrediënt, maar bijvoorbeeld ook jute", laat een woordvoerder weten.

 

Rembrandts contrasten, textuur en kleurgebruik, inspireren de designers van Forbo tot op de dag van vandaag in het bedenken van linoleumontwerpen. "Op haar eigen manier beschouwt Forbo zich ook als een Hollandse meester omdat haar marmoleum (Forbo’s merknaam voor linoleum) op hoog, Dutch Design-niveau in Holland ontworpen en gemaakt worden. Forbo heeft vakmanschap daarnaast hoog in het vaandel staan", vervolgt Forbo. Dat is allemaal terug te zien in kamer 26 van het weelderig-historische Palazzo waar de vloerproducent oud en nieuw voor even bij elkaar brengt.

Forbo showde twee verschillende vloeren in Milaan. Marmoleum is leverbaar in heel erg veel stijlvolle dessins (van felle uni-ontwerpen tot streep en klassiek marmer) waarin soms, net als in de schilderijen van Rembrandt, meerdere kleuren terugkomen. Marmoleum is de enige CO2-neutraal geproduceerde vloerbedekking. Flotex Vision is een zachte hightech tapijtvloer zonder de hygiënische nadelen van tapijt, en met print-on-demand mogelijkheden.

Voor meer informatie:
Forbo
www.forbo-flooring.nl
www.masterly.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven