Fabricageplannen houten deuren voor kunststof en aluminium kozijnen

Deurenfabrikant bouwt nieuwe fabriek

Kegro Deuren in Groesbeek heeft grootse plannen. Het bedrijf gaat uitbreiden; er wordt een nieuwe fabriek gebouwd. Deze komt te staan naast de reeds bestaande gebouwen, die samen goed zijn voor een vloeroppervlakte van 22.000 m2. In de nieuwe fabriekshal, die 5000 m2 beslaat en een investering vergt van zes miljoen euro, worden over een kleine twee jaar vlakke deuren (body’s) gefabriceerd. Die worden nu nog in Raalte gemaakt, waar een andere fabriek van Kegro staat. Deze gaat op termijn dicht. 

Al meer dan 40 jaar maakt deurenfabrikant Kegro Deuren vlakke en massieve houten buitendeuren en inpandige deuren voor nieuwbouw-, renovatie- en transformatieprojecten in Nederland. Volgens het bedrijf uit Groesbeek is het marktleider. "Deze positie hebben we te danken aan onze topkwaliteit houten buitendeuren en unieke concepten voor deuren. In onze moderne productlocatie in Groesbeek worden de houten buitendeuren onder continue kwaliteitsbewaking geproduceerd. Passend qua stijl, passend qua deurprestaties en met eindeloze variatiemogelijkheden." 

In dagblad De Gelderlander laat directeur Jan Kersten weten dat de nieuwe fabriek medio 2020 zal verrijzen. Er moeten nieuwe machines komen uit Italië en Duitsland waarop een levertijd zit van 15, 16 maanden. Verder wil Kegro de bestaande fabriek moderniseren en nieuwe producten in de markt zetten. Hierbij wordt gedacht aan houten deuren voor kunststof en aluminium kozijnen. 

Gehalveerd
Vorig jaar kocht oud-eigenaar en oprichter Jan Kersten (65) Kegro Deuren terug van Ramphastos Investments, de investeringsmaatschappij van Marcel Boekhoorn. Naast Kegro Deuren behoren Van Bruchem deuren en de eerder genoemde productiefaciliteiten van Douma Raalte, die dus worden opgeheven, eveneens tot de overgenomen bedrijven.
Kegro Deuren heeft tijdens de bouwcrisis enkele forse saneringen moeten doorvoeren. In de jaren voor de crisis werden met 350 personeelsleden ruim 100.000 buitendeuren per jaar vervaardigd en veelal geïnstalleerd op de bouwplaats. Het volume en het aantal personeelsleden is tijdens de crisis gehalveerd. 

Meer informatie:
Kegro Deuren B.V.
Industrieweg 25
6562 AP Groesbeek, Nederland
T: +31 (0)24 399 95 55
info@kegro.nl
www.kegro.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.