Amsterdammer Aad Bos, die tijdens een reis door Japan gefascineerd raakte door de Japanse toewijding aan perfectie en gevoel voor esthetiek die van invloed is op elk aspect van het leven in Japan, heeft geluidsabsorberende panelen ontworpen. De ontwerper, eigenaar van ontwerpstudio Mokkō, geniet enige bekendheid doordat hij met de Ensō tafel de A’Design Award in de categorie Furniture, Decorative Items and Homeware Design heeft gewonnen. 

"De series geluidsabsorberende panelen zijn ontstaan vanuit een interesse voor het effect van geluid, vorm, kleur en textuur op het menselijk brein. Net zoals een goede akoestiek een rustgevend effect heeft, wilden we dat ook bereiken met het gebruik van kleur, materiaal en vormgeving", legt Aad uit.
"Diagonale vormen en hardere kleuren zorgen voor meer activatie, terwijl zachtere kleuren en rechte lijnen juist rust geven en stabiliteit uitstralen. Ronde vormen suggereren beweging, hebben een associatie met plezier. Naast de series ontwerpen we ook enkele panelen met een artistieke compositie van kleuren en vormen naar wens." 

De panelen bevatten geluidsabsorberend materiaal, gemaakt van gerecycled textiel en zijn overspannen met recyclebare pure wol dat is behandeld tegen motten.
De panelen worden op het interieur afgestemd en zijn daardoor volledig aan te passen naar de wens van de ontwerper en gebruiker. "Wij denken graag mee met de interieurdesigner om een perfecte harmonie te creëren", aldus Aad.

Technische info
- 40 mm geluidsabsorberende vulling gemaakt van gerecycled textiel
- meerdere lagen pure recyclebare wol
- 95% geluidsabsorptie en 46dB geluidsreductie (info afkomstig van producent, gebaseerd op 45 mm dikte)
- vocht en warmte regulerend
- vuilafstotende en brandvertragende wol

Aad Bos volgde cursussen in kunst, design en ambacht aan het Edinburgh College of Art, Morley College London en de Technische Universiteit Delft. Voordat hij Mokkō oprichtte, werkte Aad gedurende vijf jaar als bedrijfsjurist in Istanbul, Londen en Amsterdam, terwijl hij zijn vrije tijd aan kunst, ambacht en design besteedde.

Meer informatie:
Mokkō 
Contactweg 47
1014 AN Amsterdam
aad@mokkoamsterdam.com
www.mokkoamsterdam.com
Tel. +316 148 20 118