Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
In samenwerking met Hilma af Klint Foundation

Asplund presenteert nieuwe tapijtencollectie

De Zweedse designstudio Asplund presenteert dit najaar een reeks handgemaakte tapijten in samenwerking met de Hilma af Klint Foundation. Deze stichting beheert het erfgoed van de Zweedse kunstenares Hilma af Klint, een tijdgenoot van Kandinsky en Mondriaan. Haar schilderijen staan de laatste jaren meer in de aandacht en worden nu tentoongesteld in het Guggenheim Museum in New York. De ontwerpers hebben zes handgemaakte tapijten ontworpen op basis van de schilderijen uit de serie 'Paintings for the Temple' die stamt uit de periode 1906-1915.

Asplund is een van de meest vooraanstaande Scandinavische designstudio’s, opgericht in 1990 door de gebroeders Michael en Thomas Asplund. Het bedrijf werkte twee jaar lang aan de tapijtcollectie, samen met de Hilma af Klint Foundation en een atelier in het Indiase district Mirzapur. De collectie bestaat uit drie grote tapijten, die handgeknoopt zijn met wol en zijde, waarvan het patroon is afgeleid van de meest bekende schilderijen van Af Klint. Daarnaast zijn er drie kleinere tapijten gemaakt, handgetuft met wol en de natuurlijke kunstvezel Tencel.

Meer informatie:
Asplund
www.asplund.org

Publicatiedatum: