in het nieuwe Renaissance hotel, een van de luxere merken van hotelketen Marriot, is maar liefst 15.000 vierkante meter (ongeveer anderhalve voetbalveld) behang gebruikt. Het Renaissance Amsterdam Schiphol Airport Hotel telt dan ook maar liefst 250 hotelkamers, een fine dining restaurant, een hotelbar, diverse vergaderfaciliteiten en een 24-hour fitness.

Overal in het hotel behang van BN Walls.

De directie van International Hotel Capital Partners heeft gekozen voor behang van BN Walls in verschillende bestaande dessins en collecties, maar ook digitale, unieke prints, meldt architectenweb. “Het donkerblauwe Neo Royal-behang van Marcel Wanders geeft het restaurant een chique uitstraling, Loft hangt in de gym en het toonaangevende Amandelbloesembehang van Van Gogh verrijkt de lobby."

Het verhaal van het Amsterdamse bos is overal terug te vinden. FOTO'S MULDERBLAUW ARCHITECTEN

"In de kamers/suites worden de dessins Corsa en Diva gebruikt in zachte, natuurlijke tinten; grijs en wit. Het verhaal van het Amsterdamse bos (waarin het hotel ligt) wordt verder verteld in alle gangen; hiervoor is op verzoek een speciale kleur ontwikkeld; mosgroen. Ten slotte is voor alle liftruimtes en het restaurant custom made behang met verschillende bosaanzichten gebruikt.
Het custom behang van BN Walls kon dusdanig vormgegeven worden, dat het naadloos aansloot op de storytelling van het hotel; een wandeling door het bos. In de fitnessruimte is een behang gebruikt die door de scanapparatuur van BN Walls precies aansluit bij de vloer, waardoor de fitnessruimte een houten look heeft. Voor de kamers en suites was architect Mulderblauw op zoek naar grafische patronen die aansluiten bij het concept De Stijl, de dessins Diva en Corsa passen perfect bij dat idee”, meldt architectenweb.nl.

Meer informatie:
www.mulderblauw.nl