Eind september reisde Luxaflex af naar het Afrikaanse Malawi. Luxaflex zet haar kennis over insectenwering al jaren in bij het bestrijden van malaria in Malawi. Jaarlijks worden horren in gezondheidscentra en kraamklinieken geplaatst en gecontroleerd, zodat zwangere vrouwen en pasgeborenen, die het meest vatbaar zijn voor de malariamug, extra worden beschermd.

Malaria is een infectieziekte die wordt veroorzaakt door parasieten die via een muggenbeet in het lichaam terecht komen. Malaria wordt overgedragen door muggen die besmette mensen hebben geprikt en vervolgens gezonde mensen prikken. Zolang er geen vaccin is, wordt malaria vooral bestreden door het verspreiden van insecticidesprays en met insecticiden behandelde muskietennetten. Ook horren dragen bij aan het buiten houden van de besmette muggen.

Team van Luxaflex medewerkers aan het werk in Malawi.

Sinds 2014 reist een speciaal samengesteld team van Luxaflex-medewerkers en -dealers ieder jaar af naar Malawi. Met Project Malawi zorgt Luxaflex Nederland voor horren in ziekenhuizen en kraamklinieken. Dat is hard nodig, want volgens de laatste cijfers waren er 216 miljoen malariagevallen in 2016, waarvan het grootste deel in Afrika. Er stierven toen 445.000 mensen aan deze ziekte.

Silvia Jagtenberg van Luxaflex Nederland was voor de vijfde keer mee op deze missie: ”In ons land maken horren ons leefklimaat comfortabeler. In Malawi kan een hor het verschil maken tussen leven en dood. De aanstaande moeders in Malawi zijn met deze horren echt beschermd tegen de malariamug, kunnen zorgeloos herstellen van de bevalling en genieten van de eerste momenten met hun kleintje.”
Ze geeft aan dat het een mooie en intensieve reis is geweest. ''Prachtig om het resultaat van onze eerdere reizen te zien.''

Meer informatie:
Luxaflex
www.luxaflex.nl