Je ziet het steeds vaker. Winkeliers die groen in hun zaak willen. Zo ook Groenhof Optiek in Amstelveen, waarvoor Mekelenkamp (Plantenman.nl) uit Ede “een fantastische groene wand met warme kleuren en een rijke mix aan plantsoorten” maakte in opdracht van WSB Interieurbouw.

“Plantenwanden zijn ongekend populair in moderne interieurs”, weet Ferrie Mekelenkamp. Zijn bedrijf heeft zich hierin gespecialiseerd. Al sinds de oprichting in april 1983 houdt Mekelenkamp zich bezig met de verkoop van kunstplanten en levende planten.

Het beplanten van ruimten kan op diverse manieren. Het kan met levende planten (van kamerplant tot een reus van een groene plantenwand -met bijpassend watergeefsysteem voor het gezond groeien en bloeien van de planten), maar ook met kwalitatieve kunstplanten, voor 95% gemaakt van echte houten stammen. Ter decoratie kan gebruik worden gemaakt van mooie vazen met robuuste planten tot mini watervallen. Een beplanting kan dienen als afscheiding binnen een kantoor, als opvulling van de muren en kasten of het plafond. Levende maar ook kunstplanten geven een absolute meerwaarde aan het interieur, aldus Mekelenkamp.

De nieuwe Groenhof Optiek 3.0 in Amstelveen ziet er tiptop uit. Oogzorg en oogmode in een adembenemend goede ambiance vormgegeven. Met groen in de winkel en befaamde oude meesters, die vanuit de ruimte toekijken op het meestersgilde van de optiekbranche. “Het design van de winkel wil de klanten verrassen en de verblijfsduur verlengen”, melden de retailarchitecten van WSB Interieurbouw op hun site.

Meer informatie:
www.wsbinterieurbouw.nl
www.plantenman.nl