De helft van alle hotelgasten verwacht dat hij of zij zich bij toekomstige overnachtingen ergert aan ‘dunne muren’ en ‘luide buren’. Met andere woorden: in hotels is geluidsoverlast een hardnekkig probleem. De nieuwe LEOXX Acoustixx-collectie zet de toon op het gebied van akoestiek en biedt nu een stijlvol antwoord op deze kwestie, met een serie roomdividers en wand- en plafondoplossingen.

Een oude lift, slaande deuren, een kamer gelegen aan een drukke straat: stuk voor stuk bronnen van ergernis. De meeste klachten gaan bovendien over ándere hotelgasten, blijkt uit onderzoek van boekingswebsite HotelGrouper. De helft van alle hotelgasten vreest voor slapeloze nachten door luidruchtige buren.
“Akoestiek vraagt om een totaaloplossing”, zegt Jeroen Oprinsen. De specialist op het gebied van ruimteakoestiek, en tevens de designer achter LEOXX Acoustixx, zocht tijdens het ontwerp naar elegante oplossingen die op akoestisch vlak goed werken en duurzaam zijn geproduceerd.

Oprinsen geeft aan dat geluidsbeleving subjectief en ruimtegebonden is. “Het verbeteren van de akoestiek begint met het inventariseren van de technische mogelijkheden binnen de hotelruimten. Of de wanden, vloeren en plafonds bijvoorbeeld wel toegankelijk zijn voor akoestische oplossingen. Ik geloof niet in een one-size-fits-all oplossing die in alle hotels hetzelfde effect teweegbrengt. Vijf panelen in een kleine hotellobby of vergaderruimte zullen vanzelfsprekend meer relatieve impact hebben, dan diezelfde vijf panelen in een grote hotellobby waar het thema akoestiek al langer een rol speelde.”

Creatief maatwerk
De roomdividers en wand- en plafondoplossingen uit de Leoxx Acoustixx-collectie verbeteren de geluidsbeleving in hotels op een visueel aantrekkelijke manier, uitgaande van akoestisch goed presterende basismaterialen. “De combinatie van maatwerk, design en techniek maken dit thema ontzettend interessant”, vult Vivian Vugts van LEOXX aan. “LEOXX Acoustixx is qua vormgeving en beeldvorming onderscheidend van wat al op de markt verkrijgbaar is.”
In combinatie met de brede collectie vloeroplossingen van Leoxx krijgt de akoestische beleving nog een extra dimensie. LEOXX’ tapijt en tapijttegels zijn namelijk ook geluiddempend. Niet eerder bood ruimteakoestiek zoveel ruimte aan creatieve vrijheid.

Bekijk hier de collectie: www.leoxx.nl

Voor meer informatie:
LEOXX
Ringveste 9
3992 DD Houten
T: 030-6351000
info@leoxx.nl
www.leoxx.nl