Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gemaakt van gerecycled oceaanplastic

Luxaflex komt met innovatieve zonweringsstof

Luxaflex brengt een innovatief product op de markt: Luxaflex Cradle to Cradle Certified Sea-Tex. Dit is de eerste zonweringsstof dat gemaakt is van gerecycled oceaanplastic. Dit plastic wordt verzameld door de Waterkeeper Alliance: een internationale organisatie met 300 afdelingen in 35 landen. De lokale afdelingen organiseren strand schoonmaakacties. Bijna 100% van dit verzamelde plastic kan worden gebruikt om er Greenscreen Sea-Tex garen van te spinnen. 

Moederbedrijf Hunter Douglas organiseert binnen het eigen U-Turn programma schoonmaakacties met het eigen personeel. Door gebruik van Greenscreen Sea-Tex materiaal wordt het plastic dat het zeeleven zo beschadigt uit de oceaan gehouden. Het product is pvc-vrij en recyclebaar. 

Voor een project van 1000 rolgordijnen (met een gemiddelde grootte van 3,5 m2) wordt in totaal 438 kg teruggewonnen oceaanplastic hergebruikt. Greenscreen Sea-Tex wordt voor 50% geweven van FLX-garen. Deze bestaan volledig uit aangespoeld oceaanplastic. In een speciaal proces wordt door verhitting uit tientallen filamenten een garen gesponnen. Dit garen heeft een textiele uitstraling, is uv-bestendig en brandwerend. 

Meer informatie:
Luxaflex
Email:
info@luxaflex.nl
www.luxaflex.nl