Luxaflex brengt een innovatief product op de markt: Luxaflex Cradle to Cradle Certified Sea-Tex. Dit is de eerste zonweringsstof dat gemaakt is van gerecycled oceaanplastic. Dit plastic wordt verzameld door de Waterkeeper Alliance: een internationale organisatie met 300 afdelingen in 35 landen. De lokale afdelingen organiseren strand schoonmaakacties. Bijna 100% van dit verzamelde plastic kan worden gebruikt om er Greenscreen Sea-Tex garen van te spinnen. 

Moederbedrijf Hunter Douglas organiseert binnen het eigen U-Turn programma schoonmaakacties met het eigen personeel. Door gebruik van Greenscreen Sea-Tex materiaal wordt het plastic dat het zeeleven zo beschadigt uit de oceaan gehouden. Het product is pvc-vrij en recyclebaar. 

Voor een project van 1000 rolgordijnen (met een gemiddelde grootte van 3,5 m2) wordt in totaal 438 kg teruggewonnen oceaanplastic hergebruikt. Greenscreen Sea-Tex wordt voor 50% geweven van FLX-garen. Deze bestaan volledig uit aangespoeld oceaanplastic. In een speciaal proces wordt door verhitting uit tientallen filamenten een garen gesponnen. Dit garen heeft een textiele uitstraling, is uv-bestendig en brandwerend. 

Meer informatie:
Luxaflex
Email:
info@luxaflex.nl
www.luxaflex.nl