Tori is het behang van het jaar volgens het Britse behangmerk. Inspiratiebron voor dit design was de Japanse vogel Tori. Dit betekent althans vogel in het Japans. Deze verbeeldt het kunstenaarschap van het Verre Oosten. Hier is het dier een belangrijk en populair symbool. De vogels staan voor een lang leven, liefde en geluk.

Tori is een verfijnd ontwerp met lentebloesem en vogels. Het is handbeschilderd en gecreëerd door de eigen studio van het Graham & Brown. Het design heeft een subtiele zijden glans in een paar diepe kleuren. Het behang is geprint in het Verenigd Koninkrijk.

Graham & Brown werd in 1946 opgericht door de twee vrienden Harold Graham en Henry Brown. Na de oorlog heerste er een tekort aan papier, dus kochten de mannen overtollig folie dat in de oorlog werd gebruikt om radarbeelden te verstoren. Ook schaften ze een printer en een reliëfmachine aan en begonnen zo hun behangrevolutie. Het bedrijf kende een grote voorspoed tot de energiecrisis en de Koreaanse oorlog begin jaren '50 roet in het eten gooiden. Ook stierf Harold Graham onverwacht op 39-jarige leeftijd. Henry Brown was vastbesloten om hun droom in stand te houden en vroeg Harolds broer Herbert als directeur. Samen zetten zij het bedrijf voort.

Meer informatie:

Graham & Brown

www.grahambrown.com