Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Uit Martin Bergströms duizendvoudige herbarium

Scandinavische florabehang

Photowall heeft zijn eerste behangcollectie in samenwerking met Martin Bergström gelanceerd: Flora Hysterica. Deze bestaat uit vijf behangpatronen die alle afkomstig zijn uit Martin Bergströms duizendvoudige herbarium.


Foto: Martin Bergström

Al op driejarige leeftijd kende Martin Bergström de Scandinavische Flora uit zijn hoofd en zijn fascinatie voor bloemen heeft hem nooit meer verlaten. In de loop van de jaren heeft zijn sterke belangstelling voor flora geresulteerd in een groeiende verzameling gedroogde planten. Inmiddels heeft hij een duizendtal bloemen verzameld, waarvan de oudste uit het begin van de 19e eeuw dateert.



Voor de creatie van Flora Hysterica is een aantal zorgvuldig geselecteerde bloemen met behulp van microtechniek gescand om alle details van de bloemen in het behangpatroon op te nemen. Het gescande beeld is daarna geïntegreerd met de gekleurde achtergrond en daarna verder bewerkt met gemengde technieken en kleurlagen om de juiste structuren en tinten te benaderen. Een behangpatroon kan tot wel twintig kleurlagen bevatten.



Martin Bergström heeft de flora heel natuurlijk in alle behangpatronen geïntegreerd, maar tegelijkertijd de theatrale uitstraling behouden. Dit maakt dat Flora Hysterica in alle ruimtes in het huis past en duidelijk de creatieve geest achter de collectie laat zien.

Flora Hysterica is exclusief verkrijgbaar bij Photowall. De interieurfoto’s zijn door Martin Bergström gestyled. De foto’s zijn van Thomas Klementsson.

Meer informatie:
Photowall
Tel: 08-550 023 18
Publicatiedatum: