Het Antwerpse boetiekhotel Hotel Julien, dat in 2004 de deuren opende, is al meer dan twintig jaar een hidden gem in de stad, waar zowel toeristen, internationale zakenmensen als lokale kosmopolieten zich thuisvoelen. Gelegen in twee prachtig gerestaureerde 16e-eeuwse gebouwen, is het hotel met 21 kamers, een bar, dakterras en wellness sindsdien een oase van rust in het historische centrum van Antwerpen.
Ter ere van het twintigjarige bestaan van het hotel, vroeg eigenares Mouche Van Hool aan Peter Ivens en Bea Mombaers om het hotel een complete make-over te geven, met behoud van de unieke charme en de warme, huiselijke sfeer. Ondanks hun indrukwekkende en diverse portfolio - met residentiële projecten in binnen- en buitenland en ook een bed&breakfast - is Hotel Julien het eerste hotelproject voor Bea Mombaers en Peter Ivens.
Een belangrijk kenmerk van hun aanpak was het ontwerp en de creatie van op maat gemaakt meubilair voor de receptie, de lounge, de bar en de ontbijtruimte. In het vernieuwde Hotel Julien wordt vanaf nu ook een à la carte ontbijt met verfijnde gerechten geserveerd. Zo wordt de ontbijtruimte - net als de bar - een ideale plek voor hotelgasten en Antwerpenaren. De samenwerking met PS Lab voor de verlichting heeft geleid tot sfeervolle oplossingen die de architectonische kenmerken van het gebouw accentueren.
Mouche Van Hool: "Ik startte Hotel Julien meer dan twintig jaar terug met het idee om een kleinschalig luxehotel te openen dat aanvoelt alsof je bij goede vrienden op bezoek bent. Ik wilde een intieme, gezellige plek creëren met een huiselijke sfeer. Alsof je een verborgen parel hebt gevonden. Ik kon deze transformatie dus alleen maar toevertrouwen aan iemand wiens stijl heel dicht bij de mijne ligt, én die ik kon vertrouwen. Bea ken ik al heel lang. Ik ben een grote fan van haar ingetogen luxe stijl. En Peter heb ik leren kennen als iemand die als geen ander ruimtes kan aanvoelen en sfeer kan brengen. Ik kon me geen beter duo wensen."