Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Algemeen directeur ziet "heel erg uit" naar InCotap in september

Klaas Bakker van Cotap: "We hebben echt veel duurzaam productnieuws te melden"

"Ondanks dat we in de breedte van onze klanten horen dat de vloerenmarkt onder druk staat, hebben we een mooi eerste half jaar gerealiseerd. In de grootste productgroepen zijn we zelfs in volume gegroeid. We zijn content met de goede verkopen, die we met name te danken hebben aan de intensieve en goede relatie met onze klanten, een goed rendement, prachtige collectie en het feit dat we uit voorraad leveren", aldus Klaas Bakker van Cotap, dat zich als partner voor de Nederlandse retailer richt op de distributie van vloeren.


Algemeen directeur Klaas Bakker van familiebedrijf Cotap uit Genemuiden heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Volgens de algemeen directeur ervaart zijn bedrijf vooral uitdagingen in de aanleveringen van goederen uit Azië. "Vertraagde containerleveringen in combinatie met de forse stijging van de containerprijzen dwingen onze supply chain-planners om tot het uiterste te gaan. De opmerking dat 'de beste raad is voorraad' hoor ik regelmatig terug en die lijn volgen we heel strak. Met af en toe een 'out of stock', maar dat is vaak van korte duur, want onze magazijnen in Genemuiden en Zwolle zijn goed gevuld."

Wat zijn je verwachtingen voor de vloerenbranche in het komende halfjaar?
Klaas Bakker: "Om eerlijk te zijn, zie ik heel erg uit naar InCotap, op D.V. 9, 10, 16 en 17 september, in ons distributiecentrum in Zwolle. De complete beursvloer is vernieuwd en we hebben echt veel en heel mooi en duurzaam productnieuws te melden. Rondom digitalisering gaat onze relatie nog intensiever worden met de verschillende dealers. We zetten zwaar in op echt toegevoegde waarde, beste rendement en unieke nieuwe diensten zoals winkelconcepten en digitale displays die voor extra omzetgroei gaan zorgen. Er worden elke dag vloeren verkocht en we willen graag achter elke deur een Cotap-vloer."

Welke nieuwe producten of innovaties kunnen we verwachten?
Klaas Bakker: "Op InCotap hebben we in elke productcategorie volop innovaties, eigenlijk te veel om op te noemen en onze klanten mogen die niet missen. De rode draad is wel dat de producten duurzaam zijn en ontworpen zijn met in gedachten dat we in 2030 een volledig circulaire productaanbod willen hebben. We hebben spectaculair nieuws met een heuse wereldprimeur, maar dat houden we nog even geheim. Ook komen we met baanbrekend nieuws over VloerRetour, wat inmiddels alweer 2 jaar oud is. Samen met onze klanten hebben we bijna 2 miljoen kilo PVC-snijresten gered van de verbrandingsoven. De belofte die we vorig jaar gedaan hebben om samen echt duurzame stappen te zetten maken we meer dan waar, want het zijn duurzame sprongen geworden. Tot slot gaan eind dit jaar twee elektrische Cotap-trucks de weg op en dat is zeker een innovatie te noemen."

Zijn er nog strategische veranderingen gepland voor de rest van 2024?
Klaas Bakker: "Verkoopstrategie moet je niet te snel veranderen en de ingezette koers moeten we vasthouden'. We houden van bestendige gedragslijn laten zijn en blijven dé partners in vloeren voor de vloerenretail in Nederland en blijven domineren op financieel en maatschappelijk rendement en maken elke dag het verschil in service. Duurzaamheid en circulariteit zijn ook strategische pijlers.

Jubileumstrategie zijn we aan het maken voor volgend jaar, want in 2025 hopen we ons 85-jarig jubileum groots te vieren met onze klanten, met onder andere prachtige en leerzame reizen met onze klanten."

Als je minister van de nieuwe regering zou worden, wat zou je dan veranderen?
Klaas Bakker: "Ik stem een partij die quasi-onmogelijk een minister zal leveren, dus daar waag ik me niet aan. Als je me de vraag gesteld zou hebben of ik voorzitter van de Tweede Kamer zou worden, dan zou ik heel veel veranderen en vol inzetten om een einde te maken aan het respectloos bejegenen van elkaar. In Den Haag kunnen ze, wat dat betreft, nog veel van de vloerenbranche leren, hoe wij met onze klanten omgaan."

Ga je deze zomer nog op vakantie?
Klaas Bakker: "Ik hoop zeker op vakantie te gaan, waarin de combi genieten van gezin, familie en actief bezig zijn het best bij me past met en af en toe met een boekje in een hoekje."


Op een terrein van 44.000 m2 in Zwolle komt circa 24.000 m2 magazijnruimte en 1.600 m2 kantoorruimte. Daarnaast zijn er 23 vrachtwagen- en 185 autoparkeerplaatsen, waarvan er minimaal 20 worden uitgerust met e-laadstations.


Meer informatie:
Cotap
Oosterbrugstraat 27
8281 BT Genemuiden
Tel. 038 385 15 15
[email protected]
www.cotap.nl