Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het mysterie van doortekenen bij PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn vandaag de dag in alle soorten en maten verkrijgbaar. Niet alleen zijn ze er in allerlei prijsklassen en kleuren, maar ook in diverse patronen. PVC, oftewel Polyvinyl Chloride, is een thermoplast dat ontstaat na de polymerisatie van VCM (vinylchloride, chlooretheen).Hoewel het leggen van een standaard pvc-vloer relatief eenvoudig te leren is en goedkoop is qua benodigde gereedschappen, ziet de onafhankelijke vloerendeskundige Benno Broen steeds meer beginners en dus problemen opduiken. Een veelvoorkomende klacht is volgens hem het zogenaamde doortekenen.

"Dit betekent dat de vorm van de ondergrond of de vervuiling in de ondergrond zichtbaar wordt door de PVC vloer heen. Bij de dunne dryback PVC vloeren van ongeveer 2,5mm dik, met een slijtlaag van slechts 0,5mm, is een perfect gladde ondergrond cruciaal om dit te voorkomen."

Lees hier de complete blog.

Publicatiedatum: