Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderhoudstips van Bjelin voor vloeren van gehard hout

Goed onderhoud is essentieel voor het uiterlijk en de duurzaamheid van vloeren van gehard hout. Anders Carlsson, technisch verkoopmanager bij Bjelin, deelt zijn beste tips.

Onderhoud van vloeren met matte lak afwerking
De sleutel tot het onderhoud van een vloer met een pro mat lakoppervlak is het vermijden van overmatig watergebruik. In plaats daarvan raadt Carlsson aan om regelmatig te stofzuigen of droog te dweilen en af en toe vochtig te dweilen. Een gelakt oppervlak is over het algemeen gemakkelijker te onderhouden, maar het is cruciaal om niet te veel water te gebruiken. Carlsson adviseert om indien nodig specifieke plekken aan te pakken, maar benadrukt dat het meestal niet nodig is om de hele vloer schoon te maken.

"De frequentie van schoonmaken hangt af van het gebruik van de ruimte", zegt Anders Carlsson. "Slaapkamers hebben normaal gesproken minder onderhoud nodig dan druk belopen ruimtes zoals keukens. Dagelijks dweilen kan zolang het waterverbruik tot een minimum wordt beperkt, omdat overmatig water ertoe kan leiden dat vuil gewoon wordt verplaatst.Onderhoud van geborstelde lakvloeren
Een geborstelde vloer geeft meer het gevoel van hout. Als je borstelt, creëer je "structuur" in de vloer, dus een vloer die zwaar geborsteld is, wordt moeilijker schoon te maken. Ons product is niet zo geborsteld als veel andere producten, waardoor we onze vloeren ook kunnen lakken, waardoor ze gemakkelijker te onderhouden zijn. Het advies voor het reinigen van een geborstelde gelakte vloer is daarom hetzelfde als voor elke andere gelakte vloer, voornamelijk met droog dweilen.

"Er bestaat een algemene misvatting dat vloeren van gehard hout gevoeliger zijn als het gaat om schoonmaken, maar overmatig watergebruik is niet gunstig voor welk type vloer dan ook, inclusief tegelvloeren. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen die ammonium bevatten. Het looizuur in eiken kan met deze stoffen reageren en vlekken op de vloer veroorzaken. In het geval van ongelukjes met huisdieren op een eiken vloer, reinig dan alleen met water."Wanneer vochtige reiniging nodig is
Carlsson stelt voor om een neutraal pH7 reinigingsmiddel te gebruiken, verdund in lauw water. Het is echter cruciaal om niet meer water te gebruiken dan de vloer binnen twee tot drie minuten kan drogen. Standaard micro dweilen of goed uitgewrongen dweildoeken zijn geschikt om schoon te maken, terwijl oude, natte dweilen moeten worden vermeden.

Top 3 tips voor het onderhouden van vloeren van gehard hout:

  1. Zorg ervoor dat er geen zand of gruis op het oppervlak van de vloer achterblijft, want dit kan als schuurpapier werken en krassen veroorzaken.
  2. Vermijd overmatig watergebruik tijdens het schoonmaken en veeg gemorste vloeistoffen onmiddellijk weg. De combinatie van water en zand creëert een oppervlak dat gevoelig is voor krassen.
  3. Plaats vilten voetbeschermers onder de meubels.

Meer informatie:
Bjelin
Kanongatan 86
254 67 Helsingborg (Zweden)
+46-771-101099
[email protected]
www.bjelin.com

Publicatiedatum: