Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op Trustpilot scoort het bedrijf een 1,8

Woneninterieur na klachtenregen in staat van faillissement

Al langere tijd leek het niet goed te gaan bij Woneninterieur. De webshop werd onlangs op de vingers getikt door Radar en de Consumentenbond. Het regende klachten, waardoor de consumentenorganisatie aanraadde om pas achteraf te betalen of te betalen met een creditcard. Dat was een teken aan de wand. Deze week heeft de rechtbank Rotterdam de firma Woneninterieur B.V. uit Breda namelijk in staat van faillissement verklaard. Paul Kerkhof is aangesteld als curator.

Gedupeerden klaagden onder andere over bestellingen die heel laat of zelfs helemaal niet geleverd werden. Ook betaalt Woneninterieur.nl volgens klanten niet op tijd of helemaal niet terug als ze een bestelling annuleren of retourneren. Daarnaast is het bedrijf nauwelijks bereikbaar. Op Trustpilot scoort het bedrijf een 1,8. Eerder nam Radar het bedrijf ook al onder de loep.


Foto: Dreamstime.

Problemen begonnen in 2023
In november 2023 begonnen de problemen bij Woneninterieur. Toen de Consumentenbond aanklopte, beloofde het bedrijf beterschap. Vanaf januari 2024 zou Woneninterieur onder andere een externe klantenservice inschakelen en het eigen team uitbreiden om zo de bereikbaarheid te verbeteren. 'Een klantervaring zoals nergens anders. Meedenkend en fris,' meldde de directie vol trots op de website.

Daarnaast beloofde Woneninterieur de levertijden bij de producten na te lopen en waar nodig aan te passen. Ook zou Woneninterieur snel meer geld krijgen, waarmee het bedrijf de achterstanden in terugbetalingen weg zou werken.

Ingetrokken certificaat
De beloofde aanpassingen zorgden niet voor verbetering. In december trok branchevereniging Thuiswinkel Waarborg zijn certificaat in, maar ook dat hielp niet. In maart en april nam het aantal klachten zelfs nog verder toe.

Inmiddels lijkt het doekt definitief gevallen, nu het bedrijf in staat van faillissement is. 'Op dit moment kunnen er geen bestellingen meer worden geplaatst. Verdere berichtgeving volgt op de website' zo is te lezen.Meer informatie:
Woneninterieur B.V.
Ceresstraat 1
4811 CA Breda
www.woneninterieur.nl