Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Domotex introduceert tweejarige cyclus

In januari start Domotex met een nieuwe tweejarige cyclus: vanaf 2025 zal de Carpets & Rugs Edition in alle oneven jaren een centraal ontmoetingspunt zijn voor de wereld van tapijten op de Hannover Messe. In 2026, zoals in alle even jaren, brengt Domotex opnieuw de gehele internationale vloerenindustrie onder één dak samen.

Met het centrale thema 'True Connections. Excellence in Design' zullen exposanten van over de hele wereld hun innovaties presenteren op de Hannover Messe van 16 tot 19 januari 2025. "Het was voor ons belangrijk om volledig te focussen op de behoeften van de industrie," legt Sonia Wedell-Castellano, Global Director van Domotex Events wereldwijd, uit. "In nauwe samenspraak met onze top-exposanten en de markt hebben we een strategie ontwikkeld om de Carpets & Rugs Edition zo compact en efficiënt mogelijk te maken. Hiertoe hebben we ons ondersteunende programma aangepast en nieuwe speciale formats en netwerkmogelijkheden gepland. Ons doel is om alle deelnemers een gerichte en productieve beurs te bieden waar zij maximaal van kunnen profiteren."

Naast antieke verzamelstukken en tijdloze handgemaakte klassiekers, zal het assortiment bestaan uit hoogwaardige, eigentijds ontworpen knoopproducten en een brede selectie van moderne machinale weefsels.Unieke ontwerpen en live talks
De Carpets & Rugs Edition biedt unieke ontwerpen en inspirerende live talks. In Hal 2 kunnen bezoekers unieke ontwerpen en spannende live talks verwachten die hun bezoek de moeite waard maken. In januari viert de Carpet Design Awards (CDA) hun 20-jarig jubileum. Onderdeel van het CDA-gebied is het spannende 'Domotex on Stage'. Met sprekers uit de werelden van interieurarchitectuur en design, productie en retail, biedt het conferentieprogramma een holistische kijk op de toekomstige vraagstukken van de industrie.

In het nieuwe 'Trend Café' in Hal 3 kunnen bezoekers de interieurtrends van morgen op één centrale locatie ervaren en informatie krijgen over duurzame producten. De speciale tentoonstelling, met geïntegreerde koffiebar en lounge, is ook de ideale plek om tijdens de beurs nieuwe en bestaande zakelijke contacten te ontmoeten en de laatste ontwikkelingen in de industrie te bespreken.

Vooruitkijkend naar Domotex 2026
Door de frequentie van het evenement aan te passen, speelt Deutsche Messe AG in op de sterke vraag vanuit de vloerenindustrie naar een tweejarige cyclus, die al jaren wordt geuit. Deutsche Messe AG meldt een zeer positieve respons op deze strategische beslissing. Van handgemaakte Oosterse tapijten en fijn parket tot weefmachines en installatietechnologie: in januari 2026 en elk even jaar daarna, zal de toonaangevende vakbeurs voor de sector, Domotex, de internationale vloerengemeenschap samenbrengen in Hannover, Duitsland.

Stephanie Huesmann, Head of Category Management Wall, Floor and Tools bij Schlau Heimtex Einkaufs GmbH, verwelkomt deze beslissing en kijkt ernaar uit om iedereen weer in Hannover te ontmoeten: "Domotex in Hannover is voor ons al jaren een must aan het begin van het jaar. Het is de plek waar we veel belangrijke leveranciers ontmoeten, nieuwe zakelijke relaties aangaan, trends en producten ontdekken en een uitgebreid overzicht krijgen van de toekomstige thema's in tapijten en vloeren – allemaal op één plek! Door het concept van de beurs met een roterende focus aan te passen, verwachten we nog beter te kunnen profiteren van een op de doelgroep gerichte waarde."

Meer informatie:
Domotex
www.domotex.de

Publicatiedatum: