Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ACM keurt overname Kees Smit Tuinmeubelen goed: "Er blijft voldoende concurrentie over"

Craft Capital Fund I B.V. mag (indirect) uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Kees Smit Tuinmeubelen B.V. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 18 juni 2024 besloten. "Er blijft na de overname voldoende concurrentie over", concludeert de ACM.

Voorafgaand aan de voorgenomen concentratie is New Twente B.V. opgericht die het geplaatste kapitaal in Kees Smit Tuinmeubelen zal overnemen van de huidige aandeelhouders. Als onderdeel van de voorgenomen concentratie zal Craft Capital, via Craft Capital New Twente B.V., uitsluitende zeggenschap verkrijgen over New Twente B.V. en daarmee Kees Smit Tuinmeubelen.Wanneer mag de fusie niet doorgaan?
Een fusie of overname mag niet doorgaan als het samengaan van de bedrijven negatieve gevolgen heeft voor de concurrentie. En daarmee uiteindelijk ook voor de consument negatief uitpakt. De bedrijven kunnen dan oplossingen aandragen om de gevolgen van de fusie of overname voor de concurrentie te verminderen.

Vindt de ACM de voorgestelde oplossingen voldoende? Dan mag de fusie of overname doorgaan. Accepteert ACM die oplossingen niet? Dan moeten de bedrijven een vergunning bij ACM aanvragen en doet ACM nader onderzoek in een zogeheten tweede fase.

Als de bedrijven een vergunning aanvragen, dan neemt de ACM binnen 13 weken een beslissing of de [fusie, overname of joint venture] wel of niet door mag gaan. Ook in deze periode kunnen de bedrijven oplossingen aandragen.

Bron: ACM

Publicatiedatum: