Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Droogbloemen Marktmonitor 2024

Markt voor droogbloemen zeer divers: Action en Dille & Kamille sterkste groeiers

Uit de Droogbloemen Marktmonitor 2024 van Marktdata.nl blijkt dat droogbloemen op zeer veel verschillende manieren worden verwerkt. Zowel het gebruik als de toepassing kent verschillende doelen, zoals decoratie, bruiloften en evenementen, ambachten en hobby's, herdenkingsstukken en geurverspreiding. De winkelformules met de sterkste groei op het gebied van droogbloemen zijn Action en Dille & Kamille.

Marktdata.nl heeft het Nederlandstalige zoekverkeer over droogbloemen in Google onderzocht over de afgelopen vier jaar (mei 2020 t/m april 2024) in Nederland. Omdat de consument internet meer en meer gebruikt in de oriëntatiefase, bieden statistieken over zoekvolumes inzicht in actuele ontwikkelingen van consumentenbehoeften. Het meten en monitoren van het online zoekverkeer levert objectieve informatie over waar de consument in is geïnteresseerd, naar zoekt en welke behoefte men heeft. Het zoekvolume kan niet zonder meer naar exacte verkoopcijfers worden vertaald, maar het levert wel concrete informatie over de (veranderende) consumentenbehoefte en de populariteit van specifieke soorten, en kenmerken van, droogbloemen.


Droogboemen op de stand van Goods by Goedegebuure tijdens de afgelopen editie van spoga+gafa in Keule. Bekijk hier de gehele fotoreportage van de beurs.

Toepassingen
Droogbloemen zijn bloemen en planten die gedroogd zijn om hun vorm, kleur en textuur te behouden. Dit droogproces kan op verschillende manieren plaatsvinden, zoals luchtdroging, persen, silica gel, of via andere technieken die het vocht uit de bloemen verwijderen zonder hun esthetische eigenschappen te verliezen. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat droogbloemen voor verschillende toepassingen worden gebruikt, zoals:

  • Decoratie: Droogbloemen worden vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Ze kunnen in vazen worden geplaatst, verwerkt worden in bloemstukken, kransen of guirlandes. Omdat ze niet verwelken, zijn ze een duurzame optie voor woningdecoratie.
  • Bruiloften en evenementen: Veel mensen gebruiken droogbloemen voor bruiloften en andere speciale evenementen. Ze kunnen verwerkt worden in bruidsboeketten, corsages, tafelstukken en andere decoraties. Droogbloemen zijn populair omdat ze een rustieke en vintage uitstraling geven.
  • Ambachten en hobby's: Droogbloemen worden vaak gebruikt in verschillende ambachtelijke projecten, zoals het maken van kaarten, sieraden of het versieren van kaarsen. Ze zijn ook populair in scrapbooking (creatieve plakboeken).
  • Herdenkingsstukken: Mensen gebruiken droogbloemen ook om herinneringen aan speciale gelegenheden te bewaren. Een droogboeket van een bijzondere dag en/of gebeurtenis kan een tastbare herinnering zijn.
  • Natuurlijke geurverspreiding: Sommige droogbloemen, zoals lavendel, behouden hun geur na het drogen. Ze kunnen worden gebruikt in potpourri of geurzakjes om een aangename geur in huis te verspreiden.

De voordelen van droogbloemen
Het gebruik van droogbloemen kent enkele voordelen, zoals:

  • Langdurig: Droogbloemen kunnen maanden of zelfs jaren meegaan zonder water of speciale zorg.
  • Onderhoudsvrij: Ze hebben geen water nodig en verwelken niet, wat ze gemakkelijk in onderhoud maakt.
  • Duurzaam: Omdat ze lang meegaan, zijn droogbloemen een milieuvriendelijke keuze.
  • Esthetisch aantrekkelijk: Droogbloemen bieden een unieke en natuurlijke uitstraling.


Totaalleverancier van woondecoratie Decostar levert zijdebloemen. "Die zijn booming."

Aanbieders

Over de afgelopen vier jaar is Xenos de (online) meest gezochte aanbieder op het gebied van droogbloemen. De top vijf wordt gecompleteerd door Intratuin, Bloomon, Action en Kwantum. Daarna volgt een lange lijst met andere aanbieders van droogbloemen. We zien veel dynamiek in de ranglijst van meest gezochte aanbieders van droogbloemen. Intratuin staat alle jaren op de tweede plaats. In de eerste vier maanden van het jaar 2024 heeft Action de eerste plaats overgenomen van Xenos. De sterkste stijgers in de afgelopen paar jaar zijn Action en Dille & Kamille. De sterkste dalers zijn Speciaal Droogbloemen en Bloomon.

Meer informatie
Van Es Marketing Services – marktdata.nl
Willem de Clercqstraat 53
7604 AR Almelo
tel 0546 45 66 62
[email protected]
www.marktdata.nl

Publicatiedatum: