Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waar het eigentijdse kinderbed aan moet voldoen

Jonge dreumesen worden groot en dan komt er een moment, zo rond 2,5 / 3 jaar, dat de inmiddels peuter toe is aan een ander bed en het ledikant achter zich laat. Op dat moment gaan jonge ouders op zoek naar een kinderbed. Zo'n kinderbed is een tussenmaat tussen het ledikant en een gewoon bed. Waar het gewone bed nog te groot is en het ledikantje te klein, is zo'n tussenmaat ideaal.

Typische kenmerken van een kinderbed

Bijna ieder kinderbed kent een enigszins (deels) opstaande rand, al is het maar 10 centimeter hoog en steekt het net even boven het matras uit. Het zorgt ervoor dat jonge kinderen net even wat meer beschut liggen en dat zij nooit uit bed kunnen rollen tijdens hun slaap. Jonge kinderen vinden dit prettig, zij zijn immers altijd aan die rand, vanuit het ledikant, gewend geweest - het creƫert een stukje veiligheid.

De standaardmaat van een ledikant kent een lengte van 1.20m, waar een kinderbed 1.4m - 1.6m bedraagt. Een prima tussenmaat dus. Een bed van 1.6m volstaat eigenlijk voor kinderen tot 10 jaar, hoewel sommigen rond hun 12e nog geen groeispurt hebben gekregen. Daarna volgt het volwassen bed, met een lengte van 1.9 m tot 2 m lengte.

Zoveel trends onder kinderbedden, waar kies je voor?

Jonge ouders zoeken voor hun kinderen echt iets unieks, een bed wat aansluit bij de beleving van het kind. Er zijn ontzettend veel themabedden verkrijgbaar, maar het mooiste en meest populair zijn houten bedden met een rustieke uitstraling - in naturel houtkleur.

Betrek vooral ook je jonge kind bij de keuze, want zelfs peuters hebben al zo hun eigen voorkeur. Het peuterbed is bijvoorbeeld 's nachts 'een echt bed', maar kan overdag tot zitbankje omgetoverd worden, wat tot extra speelplezier uitnodigt.

Speelplezier met bedombouw

Kinderbedden zijn dus heel vaak veel meer dan alleen 'een bed'. Het kinderbed kan uit een heel huisje bestaan, type boomhut inclusief ladder! Het is wel aan te raden, mocht je als ouder zoiets willen bestellen, eerst eens je kind te laten ervaren in de winkel hoe zoiets bevalt; het klimmen via een laddertje naar je bed. Want niets zo vervelend als je kind ineens 's avonds bij het naar bed gaan zegt dat het niet wil klimmen, of bang is. Daar sta je dan met een mooi, te gek bed, wat je kind ineens eng vindt.

Van boxspring tot hemelbed

Neem eens goed de tijd om rond te kijken wat er allemaal wel niet verkrijgbaar is, van hemelbedjes tot huisjes. Houden jullie het graag praktisch, dan is een kinderbed met lade ook super handig, of een half hoogslaper. Daarnaast zijn er ook voor kinderen boxsprings te koop. Er is dan geen ombouw, dus dit is meer geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar oud.

Kleine kinderen worden groot

Het kinderbed eindigt niet bij 12 jaar oud. Op 12 tot 13 jarige leeftijd ondergaat jullie kind een 'transformatie'; van de basisschool naar de middelbare. Niet alleen zit je kind tegen die tijd rond de groeispurt, maar ook de wensen worden anders. Koop dan een fraai tienerbed.

Publicatiedatum: