Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Cotap krijgt vorm

Beetje bij beetje begint het vloerendistributiecentrum van Cotap B.V. in Zwolle vorm te krijgen. Inmiddels is de vliesgevel gemonteerd door Rollecate B.V. Het nieuwe magazijn grenst aan het huidig distributiecentrum in Zwolle, een locatie met 49.000 m² opslag en distributiecapaciteit. Hiermee centraliseert Cotap haar logistieke activiteiten in Zwolle, waardoor er een efficiëntieslag gemaakt kan worden. Daarnaast kan Cotap op deze manier haar klanten nog beter bedienen. Met deze nieuwbouw realiseert Cotap een toekomstbestendige logistieke operatie met een uitstekende ontsluiting op de A28.


Het nieuwe distributiecentrum van Cotap. Foto: Jaco Hoeve Fotografie.

Op een terrein van 44.000 m² komt circa 24.000 m² magazijnruimte en 1.600 m² kantoorruimte. Daarnaast zijn er 23 vrachtwagen- en 185 autoparkeerplaatsen, waarvan er minimaal 20 worden uitgerust met e-laadstations. Het dak wordt voorzien van zonnepanelen om in de elektriciteitsbehoefte van het pand te voorzien. Het magazijn wordt gebouwd conform de BREAAM Very Good en GPR 8.0 duurzaamheidscertificering. Hiermee realiseert Cotap een duurzame logistieke operatie en wordt de 'vloerafdruk' verlaagd, wat volledig in lijn is met de duurzame ambities.

Het pand van dit duurzame magazijn wordt naar verwachting eind 2024 opgeleverd.

Meer informatie:
Cotap B.V.
038 385 15 15
[email protected]
www.cotap.nl

Publicatiedatum: