Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Donderdag 24-uursstaking Metaal & Techniek in Hengelo en Hoogeveen

FNV Metaal roept zijn leden in de Metaal & Techniek donderdag in Drenthe en in Gelderland/Overijssel op tot een 24-uursstaking voor een goede cao. Eerder waren er al tal van 24-uursstakingen in Drenthe, Friesland, Gelderland/Overijssel, Groningen, de Noordoostpolder, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Utrecht, Twente en in de regio Zuidwest. Meerdere stakingen volgen binnenkort, zo laat FNV weten.

FNV-cao-onderhandelaar Peter Reniers: "Het gebrek aan bereidheid om tegemoet te komen aan onze belangrijkste cao-eisen, met name op het gebied van (jeugd)loon, zwaarwerk-regeling en generatiepact, blijft zwaar teleurstellend. De werkgevers blijven zich, maar verzetten tegen het afsluiten van een voor onze leden goede cao. Ze zitten op een heel ander spoor dan hun kompanen in de sector Metalektro, waar we onlangs een degelijk cao-onderhandelingsresultaat me hebben afgesloten. Boven op de reparatie cao die daaraan voorafging."


Foto: Dreamstime.

Fors ingeleverd op koopkracht
Reniers: "We hebben de afgelopen cao-periode fors ingeleverd op koopkracht, maar hier lijken de werkgevers totaal geen boodschap aan te hebben. De sector moet echt voorbereid zijn op de uitdagingen van de toekomst, zoals de energietransitie, automatisering en digitalisering. Daarvoor moet de nieuwe cao staan als een huis. Daarom blijven we staken, net zolang tot we een goede cao hebben."

Oproep werkgevers Drenthe
FNV Metaal bestuurder Erik Kotters: "Wij roepen met name de werkgevers in Drenthe dringend op: Neem je verantwoordelijkheid en geef je werknemers een goede en gerechtvaardigde loonsverhoging. Zo blijft deze mooie sector bovendien ook voor toekomstige generaties aantrekkelijk om in te werken."

Bron: FNV

Publicatiedatum: