Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Vloerleggers denken dat klanten zeuren, maar het Haviltex-criterium leert ons anders'

Onlangs had onafhankelijk vloerendeskundige Benno Broen een dag waarop hij dacht: 'wat doe ik hier?' "Ik stapte een woning binnen met keurig geïnstalleerde visgraat laminaatvloer in de woonkamer en ook perfect gelegde laminaatvloeren op de eerste en tweede etage. Waarom was ik hier dan? De bewoners hadden problemen met de vlakheid van de vloer", legt hij op social media uit.


Benno Broen van Floor Inspector, onafhankelijk vloerendeskundige.

Dit is waarom hij hier was
Met zijn jarenlange ervaring als vloerlegger, ziet hij direct of een vloer glooit, scheef ligt of doorveert. Dus haalde hij zijn meetwig en de 200 centimeter lange rei uit de auto. "Bij het meten van een zwevend geïnstalleerde vloer, zie je soms lichte glooiingen. Maar om een accurate meting te krijgen, moet je iets kracht op de rei zetten. Zonder druk zag ik slechts op één plek een niveauverschil van 4 millimeter over 200 centimeter, maar met druk verminderde dit tot maximaal 2 millimeter. Ik legde de bewoners uit dat de vloeren zeer netjes waren geïnstalleerd en dat de vlakheid echt goed was. De heer des huizes was tevreden, maar mevrouw bleef hameren op de kuilen."

Benno vroeg haar waar ze de kuilen precies voelde. Ze leidde hem naar de keuken en wees de plek aan. Precies op die plek legde hij de reilat neer en zag zonder druk een verschil van 2,5 millimeter en met druk 1 millimeter. "Ik legde opnieuw uit dat zwevende vloeren altijd iets zullen veren. Toen begon mevrouw over de plinten, en hier had ze een punt. Hoewel de plinten keurig in verstek waren geplaatst, sloten ze op veel plekken niet mooi aan op de vloer."Haviltex-criterium leert ons anders
Bij het bekijken van de offerte en factuur zag Benno dat er stond dat de plinten gemonteerd zouden worden, zonder verdere specificatie. Dit betekende dat de plinten vloer volgend werden geplaatst en niet gecontramald voor een naadloze aansluiting. Het enige verbeterpunt was dus de plinten.

"Nogmaals benadrukte ik dat de vloeren op alle drie de etages keurig waren geïnstalleerd. Maar hoe mooi was het geweest als dezelfde aandacht ook aan de plinten was gegeven. Vloerleggers en detaillisten kunnen soms denken dat klanten zeuren, maar het Haviltex-criterium leert ons anders. Als we dit criterium toepassen op de plinten, zien we dat duidelijkheid en specificatie belangrijk zijn om misverstanden te voorkomen. Helaas was de retailer niet aanwezig tijdens mijn inspectie, maar ik verwacht dat deze samen met de klant tot een passende oplossing komen", besluit Benno.Meer informatie:
Benno Broen / Floor Inspector
Torenmolen 11
7587 RN De Lutte
+31612282707
[email protected]
www.floorinspector.nl

Publicatiedatum: