Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Geïnspireerd op de emaille uit het begin van de 20e eeuw

Viering 100-jarig bestaan Emaillerie Belge: Kasper Bosmans maakt jubileumstuk End Of Day

Ter ere van het 100-jarige bestaan van Emaillerie Belge heeft het bedrijf de getalenteerde Belgische kunstenaar Kasper Bosmans gevraagd om een exclusief werk voor hen te ontwerpen. Het resultaat is: End Of Day.End Of Day is geïnspireerd op de emaille uit het begin van de 20e eeuw, beroemd om zijn levendige en willekeurige papegaaiachtige kleuren. Deze kleuren ontstonden door de resten van de glazuurproductie van de dag samen te voegen in wilde, spetterende patronen en heldere golvende vlekken. De regenboog van willekeurige kleurencombinaties vormde een uniek portret van de dagelijkse productie.

"Om ons 100-jarig jubileum te vieren, heeft Kasper Bosmans een portret gemaakt van de emailproductie van de vorige eeuw, verwerkt in de vorm van een schilderspalet. Dit ontwerp herinnert ons aan de ontelbare kleuren die sinds 1923 door Emaillerie Belge zijn uitgevonden", aldus Emaillerie Belge.

Meer infromatie:
Emaillerie Belge
Sint-Denijsstraat 122
1190 Vorst
+32 (0)2 521 27 24
www.emailleriebelge.com

Publicatiedatum: