Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Troosteloze crowdfunding campagne zorgt voor definitieve sluiting van woonwinkel

Mark Dekker, eigenaar van de meubelzaak Meubels en Zo, sluit zijn winkel in Zeist wegens financiƫle moeilijkheden. Hij en zijn partner Miranda keren terug naar hun woonplaats Lelystad. De winkel in Zeist, die in september 2022 werd geopend, bleek minder druk bezocht dan verwacht, met als gevolg dat er nauwelijks klanten kwamen.

Dekker verhuisde naar Zeist in de hoop op een hogere omzet, aangezien de winkel in Lelystad een daling in inkomsten zag. Hoewel het in de zomer druk leek door de nabijgelegen terrassen, nam de bedrijvigheid vanaf januari sterk af. Hij merkt dat mensen liever winkelen in grotere steden zoals Utrecht of Nieuwegein.Troosteloze crowdfunding campagne
Zo'n twee maanden geleden startte Dekker 'lichtelijk beschaamd' een crowdfunding campagne. "Dit zijn uiteraard niet de leukste berichten om te plaatsen, maar helaas wel onze enige optie." Het doel was om 35.000 euro op te halen. Echter liep het niet zoals gehoopt. In totaal is er (tot nu toe) 100 euro opgehaald.

Nieuwe locatie
In Lelystad heeft Dekker nog geen nieuwe locatie, maar hij hoopt snel iets betaalbaars te vinden om opnieuw te beginnen. Ondanks de financiƫle tegenslagen en een uitgeputte buffer wil hij doorgaan, dankzij een trouwe klantenkring in Lelystad - zo laat hij weten.

Dekker overweegt af en toe ander werk, maar hij heeft altijd de voorkeur gehad voor zelfstandig ondernemen, omdat hij graag zijn eigen regels bepaalt. Momenteel werkt hij ook met motoren om inkomen te genereren. Hij is boos op de verhuurder van het pand in Zeist, die volgens hem misleidende informatie gaf over de locatie, wat heeft geleid tot juridische stappen.

Meer informatie:
Meubels en Zo
Slotlaan 265
3701 GG Zeist
www.meubelsenzo.eu

Publicatiedatum: