Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Containertarieven nu al 6x hoger dan vorig jaar

De spottarieven in de containerlijnvaart van Aziƫ naar Europa blijven stijgen, met een toename van 14% afgelopen week, wat de prijzen nu twee keer zo hoog maakt als rond Koningsdag, een maand geleden. Vergeleken met vorig jaar zijn de tarieven zelfs zes keer hoger. Volgens de World Container Index van Drewry kostte het transport van een veertigvoets container van Shanghai naar Rotterdam deze week gemiddeld 6032 dollar, vergeleken met 5270 dollar vorige week en 3056 dollar rond Koningsdag.


Foto: Dreamstime.

In oktober vorig jaar was de prijs nog rond de 1000 dollar, maar de markt veranderde drastisch na de Houthi-aanvallen op scheepvaartverkeer in de Rode Zee in november. Hoewel het prijseffect aanvankelijk beperkt was, steeg het spottarief tegen kerst naar 1667 dollar en sprong het na nieuwjaar naar 3577 dollar. Een tijdelijke daling volgde eind januari door het Chinese nieuwjaar en zorgen over overcapaciteit door nieuwe schepen.

Lees hier het complete artikel.

Publicatiedatum: