Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft veiligheidswaarschuwing voor keukengerei

Het bedrijf Edco waarschuwt voor Alpina Nylon keukengerei van A.I.&E, dat verkocht os vanaf januari 2021. De afgifte van primaire aromatische amines is hoger dan wettelijk toegestaan. Gebruik op lange termijn kan schadelijk zijn voor de gezondheid. "Gebruik de artikelen niet", aldus de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Op de website van Edco wordt dit verder toegelicht: "Primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen. Als u deze artikelen gebruikt kunnen er schadelijke hoeveelheden van deze stoffen in eten terechtkomen. Op lange termijn kan dit schadelijk zijn voor de gezondheid. Hierdoor is besloten om de verkoop van genoemde artikelen te stoppen.

Indien u in bezit bent van een of meerdere van de identieke, hierboven afgebeelde artikelen, met een van de genoemde barcodes, dan verzoeken wij u om het gebruik onmiddellijk te stoppen. De barcode staat op de label-verpakking aangegeven. De artikelen zijn verkocht vanaf januari 2021 Wij verzoeken u om uw artikel(en) te retourneren naar het filiaal waar aangekocht. Het aankoopbedrag zal vergoed worden."

Meer informatie:
Edco
www.edco.nl

Publicatiedatum: