Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verlies online marktplaats Catawiki neemt af

Catawiki, de online marktplaats voor bijzondere objecten, heeft zijn jaarresultaten voor 2023 bekendgemaakt. Te midden van een jaar van nulgroei voor de eurozone en een afname van het consumentenvertrouwen, meldde Catawiki vorig jaar een omzet van €98 miljoen. Dit vertegenwoordigt een stijging van 12% jaar-op-jaar (2022: €87,9 miljoen) en een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de groei die in 2022 werd waargenomen.

Naast dubbelcijferige groei slaagde Catawiki er ook beter in de kosten onder controle te houden, met een verbeterde aangepaste EBITDA van €-8,0 miljoen (2022: €-8,9 miljoen), wat een stijging van 200 bps in de EBITDA-marge vertegenwoordigt. De trend van omzetgroei en verbeterde financiële prestaties die gedurende 2023 werden waargenomen, heeft zich voortgezet in het eerste kwartaal van dit jaar.

"Ondanks de uitdagende macro-economische omgeving waren we in staat om dubbelcijferige groei te realiseren en zijn we efficiënter geworden. We slaagden er ook in om strategisch te investeren in commerciële en productinitiatieven, wat ons uitermate goed positioneert voor toekomstige groei", aldus Ravi Vora, CEO van Catawiki.Terwijl de sector te maken had met moeilijkheden, bleef Catawiki gedurende 2023 investeren, met de nadruk op marketing en technologie. Naast investeringen in nieuwe geografieën werden er gedurende het jaar ook belangrijke partnerschappen gesloten, waaronder samenwerkingen met het Formule 1-raceteam Scuderia AlphaTauri, het voetbalteam AS Monaco en het wielerteam Groupama-FDJ. Catawiki bleef ook zwaar investeren in het verbeteren van de gebruikerservaring, met de nadruk op meer personalisatie en verbeterde zoekfunctionaliteiten voor kopers, terwijl het indienings- en verkoopproces voor verkopers werd vereenvoudigd.

Als gevolg hiervan zag Catawiki een stijging van 20% in zijn koper- en verkopersbasis ten opzichte van het voorgaande jaar, samen met een opmerkelijke stijging van 40% op jaarbasis in het aantal mensen dat voor het eerst op Catawiki bood. In 2023 werd ook het mijlpaalbereik van meer dan 3 miljoen verkochte objecten bereikt en werd het duurste object ooit verkocht (Ferrari 812 GTS, verkocht voor €415.000). Wat betreft categorieën, bleken horloges de grootste verkoopstimulator voor de marktplaats te zijn, met een stijging van 35% in de verkoop op jaarbasis.

Meer informatie:
Catawiki
www.catawiki.com

Publicatiedatum: