Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

bol slachtoffer van ransomware aanval

In de periode tussen 5 mei en 17 mei 2024 heeft er een cyberaanval plaatsgevonden bij bol's verwerker AddComm. Het e-commerceplatform schakelt deze verwerker in voor het printen en versturen van incassobrieven en validatiebrieven bij het aanmaken van zakelijke koopaccounts. Inmiddels is bekend dat er tijdens de cyberaanval ook klantdata is gestolen.

Voor consumenten gaat het om naam, adresgegevens, klantnummer, bestelnummer en bijbehorend artikel, en het openstaande bedrag van de bestelling. Voor zakelijk kopers gaat het om bedrijfsnaam, naam, het vestigingsadres en het KVK en/of BTW-nummer.


Foto: Dreamstime.

"Wij hebben alle klanten die mogelijk door deze aanval geraakt zijn, omdat hun data zich op dat moment bij AddComm bevond, per e-mail geïnformeerd. We kunnen ons voorstellen dat je hier nog vragen bij hebt. We beantwoorden de veelgestelde vragen voor je. Deze pagina wordt aangevuld wanneer er meer informatie beschikbaar is. Houd deze dus in de gaten als je vraag en het bijbehorende antwoord er nog niet tussenstaat", aldus bol.

Meer informatie:
bol
www.bol.com

Publicatiedatum: