Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bernard Moxhet van Plum'Art over samenwerking met Initeam:

"De introductie van eMeubel opende nieuwe deuren voor ons"

Plum'Art is een Belgisch bedrijf dat al meer dan tien jaar actief is in de slaapcomfortindustrie. Met een passie voor welzijn en een expertise in slaapproducten, streeft Plum'Art ernaar om elk aspect van de slaapervaring van haar klanten te verbeteren. Aan het hoofd van de 21 winkels verspreid over Wallonnië en Luxemburg staat CEO Bernard Moxhet.

Plum'art werkt sinds 2018 samen met Initeam en beheert het dagelijkse reilen en zeilen van hun winkels met het softwareprogramma eMeubel. "Na een intensieve zoektocht en lang wikken en wegen, kwamen we uiteindelijk bij Initeam uit", vertelt Bernard Moxhet. "Hun extensieve ervaring in de sector en pragmatische aanpak was voor ons de doorslaggevende factor."Meer verkoop en minder kosten
"De introductie van eMeubel opende nieuwe deuren voor ons. Met de digitale configurator voor onze slaapproducten konden we het artikelbeheer centraliseren en de administratieve lasten voor onze winkels serieus verlichten. Elke winkel beschikt nu steeds over de juiste en actuele prijzen. De configurator bevordert ook upselling en voorkomt de mogelijkheid van foutieve productconfiguraties. Hierdoor zijn extra controles bij het bestellen van referenties bij leveranciers praktisch overbodig geworden."

"Daarnaast hebben we onze logistiek gecentraliseerd. Alle bestellingen worden nu vanuit één punt uitgeleverd naar de eindklant. Dit heeft geleid tot aanzienlijke besparingen binnen onze organisatie, die voorheen niet haalbaar waren. We doen meer, met een stuk minder mensen," aldus Bernard Moxhet, CEO van Plum'Art.

Vlotte overgang
Voorheen werkten we met Microsoft Dynamics, maar dit systeem voldeed niet aan onze specifieke behoeften. Het miste veel functies, waardoor we vaak moesten investeren in duur maatwerk. eMeubel van Initeam is een branche-specifieke software die veel handige functies biedt en die alles bevatte wat we nodig hadden.

Aanvankelijk hadden we enige angst om over te stappen naar een nieuw systeem. We zijn een grote organisatie met een aanzienlijk aantal winkels, maar dankzij de goede samenwerking met de mensen van Initeam verliep de overgang bijzonder soepel en eenvoudig. Bovendien werd onze volledige historiek perfect overgezet naar het nieuwe systeem. Dit overtrof al onze verwachtingen.Power BI
"Vandaag werken we al 6 jaar met eMeubel en beschikken we over enorm veel data. Cijfers zijn belangrijk, maar je moet er ook iets mee doen en ze op een juiste manier interpreteren. Daarnaast is een goed begrip van de business waarin je opereert essentieel. Dankzij de koppeling van onze ERP-software en Power BI zijn onze data een stuk inzichtelijker geworden en maken we gerichte beslissingen."

Totaaloplossingen
"In tegenstelling tot andere retailzaken bezoeken onze klanten Plum'art doorgaans niet meerdere keren per jaar", legt Bernard Moxhet uit. "Dit komt doordat wij producten van hoge kwaliteit aanbieden die lang meegaan, zoals hoofdkussens die na vijf jaar vervangen dienen te worden en matrassen die pas na tien jaar aan vervanging toe zijn. Daarom is het cruciaal dat onze verkopers elke bezoeker in de winkel een totaaloplossing bieden."

Omzet, marge en verkopen op krediet
Bernard Moxhet benadrukt het belang van nauwgezette doelstellingen en evaluaties voor elke winkel: "We hebben specifieke verkoopdoelen voor elke vestiging, die we regelmatig beoordelen. De winkelmanager speelt een cruciale rol; hij is niet alleen verantwoordelijk voor de omzet van zijn winkel, maar ook voor de winstmarges en de gemiddelde waarde van elke verkoop."

"Recentelijk zien we een toename in de verkoop op krediet, wat een indicator kan zijn van een uitdagender macro-economisch klimaat," voegt Bernard toe. "Deze trend vereist dat we onze strategieën voortdurend aanpassen om zowel de toegankelijkheid van onze producten te waarborgen als financiële duurzaamheid te handhaven."Voorraad
"Ons voorraadsysteem is cruciaal voor ons succes. Met een geavanceerd automatisch bestelvoorstelsysteem zorgen we ervoor dat we altijd voldoende voorraad hebben van onze populairste producten. Dit systeem garandeert dat we efficiënt kunnen reageren op de vraag van de klant zonder overmatige voorraden op te bouwen."

Toekomst
"Het is duidelijk dat we vooruitgaan", vertelt Bernard Moxhet. "Dankzij eMeubel kunnen we 'kwalitatief beheer' toepassen: onze artikeldatabase is up-to-date, we hebben een goed overzicht van onze orders en de voorraad. Dit biedt ons mogelijkheden en een stabiele basis om op verder te bouwen. We bevinden ons in een competitieve en harde markt. Zonder een efficiënte organisatie en een digitale aanpak is het bijzonder moeilijk om de omzet en marges stabiel te houden.

De stap naar online verkoop is ondertussen gezet en heeft onze online zichtbaarheid aanzienlijk vergroot. Hoe meer we online zichtbaar zijn, des te meer klanten we ook in onze winkels zien. Wachten op de klant heeft geen zin. Kortom, Plum'art is vandaag een moderne organisatie die sterk staat voor de toekomst."

Meer informatie:
Initeam
Rijksweg 57
8870 Izegem
+32 (0)51 30 85 37
[email protected]
www.initeam.com

Plum'Art
www.plum-art.be

Publicatiedatum: